Sport

KK DUBROVNIK Počinje nova košarkaška sezona, stiže Sonik Puntamika

KK DUBROVNIK Počinje nova košarkaška sezona, stiže Sonik Puntamika

Ovu nedjelju počinje nova sezona za seniore Košarkaškog kluba Dubrovnik. Veći rang natjecanja izboren je osvajanjem prvog mjesta u A-2 ligi jug, a potom i dominantnom predstavom na kvalifikacijama u Labinu gdje su igrači trenera Željka Vreće također bili najbolji.

Na startu Prve lige dolazi zadarski Sonik Puntamika.

-Naš stari znanac, već nekoliko godina igramo zajedno u raznim natjecanjima. Ozbiljan protivnik, ali vjerujem u kvalitetu naše momčadi. Doveli smo Dubelja i Došena na prošle sezone deficitarnim pozicijama, a pojačanje će biti i Jure Boban. Bilo je i odlazaka, ali generalno govoreći, možda smo i malo jači nego prošle sezone. Treninzima su se vratili Maro Lučić i Vedran Soko. Ne bih još o našim mogućnostima, vidjet ćemo nakon uvodnih kola. Siguran sam kako vrijedimo najmanje sredine tablice – riječi su Željka Vreće, trenera KK Dubrovnik.

Dubrovački košarkaši su u pripremnom razdoblju odigrali pet utakmica te zabilježili četiri pobjede i jedan poraz. Bolji su bili od Brotnja (66:59), Ohrida (70:68), Ribole Kaštela (76:70) i Posušja (82:54), a očekivano poraženi od Zrinjskog iz Mostara, prvaka Bosne i Hercegovine, sa 24 poena razlike (69:45).

Prvoj ligi će ove sezone igrati 12 klubova: KK Đakovo, KK Kvarner 2010., KK Jazine Arbanasi, KK Rudeš, KK Dubrava, KK Zapruđe, KK Agrodalm, KK Ribola Kaštela, KK Pula 1981., AKK Universitas te KK Sonik Puntamika i KK Dubrovnik. Dubrovnik i Sonik Puntamika u nedjelju u sportskoj dvorani u Gospinom polju igraju od 17 sati.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr