Sport

KK DUBROVNIK ‘Izvukli smo europskog prvaka i to će biti velika utakmica’

KK DUBROVNIK 'Izvukli smo europskog prvaka i to će biti velika utakmica'

Ususret nadolazećoj utakmici protiv KK Splita, košarkaši KK Dubrovnika održali su konferenciju za novinare u hotelu Valamar Dubrovnik President.

-Nakon dugo vremena imamo jednu utakmicu koja je vrlo bitna za KK Dubrovnik, igramo protiv trostrukog prvaka Europe KK Split. Odlukom upravnog odbora odlučili smo i ovom utakmicom pomoći udruzi Dva skalina. Za nadolazeću utakmicu nećemo naplaćivati ulaz, već će na ulazu biti kutije za donacije i sav prihod će ići udruzi. Naš protivnik je KK Split i smatramo kako je to idealan protivnik za uvod u drugi dio sezone, u kojem očekujemo bolje rezultate nego u prvom. Nadamo se prvom mjestu, a ukoliko se neke kockice poslože postoji i šansa za prelazak u premijer ligu – poručio je predsjednik KK Dubrovnik Božo Koprivica.

-Ušli smo u jednu stvarno dobru seriju i nažalost blagdani  su nas malo prekinuli. Pauza je bila 20-ak dana i nastavak slijedi ove subote. Nadam se da smo spremni i da ćemo utakmicu odigrati na razini te pružiti dostojan otpor jednoj puno kvalitetnijoj momčadi. Utakmica ima poseban značaj, ovo je prvi put nakon 10 godina da Split gostuje u Dubrovniku. Odlična je to i priprema za prvo kolo u kojem ćemo igrati protiv Sonik Puntamike u Zadru. Ono što je sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Momčad Splita je puno kvalitetnija, ali svakako će biti zanimljiva utakmica. Jučer je pristupnicu potpisao Josip Boban te sada možemo slobodno reći da smo jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto i ulazak u premijer ligu – izjavio je šef struke KK Dubrovnik Darko Kunce.

-KK Dubrovnik može napraviti puno u ovoj ligi koja je vrlo izjednačena. Svi smo tu negdje i dijeli nas jedna pobjeda. Možemo očekivati puno toga, ali će sitni detalji odlučivati o prvom mjestu. Što se tiče Splita, lijepo je da se košarka vratila u Dubrovnik. Košarka u našem gradu zaslužuje poseban status, kao i naš klub koji je i više nego zaslužio rang više. Ovo će biti dobar test na kojem ćemo vidjeti koliko možemo konkurirati momčadima iz premijer lige. Što se tiče ekipe, mi ćemo kao i uvijek dati sve od sebe i odradit ćemo dobar posao. Izvukli smo europskog prvaka za ovu utakmicu i to je svakako velika stvar, a bit će i velika utakmica – najavio je kapetan KK Dubrovnik Maro Lučić.

-Iznimno smo zahvalni na odluci KK Dubrovnik da se ulaz na utakmicu ne naplaćuje već da se nama doniraju prijeko potrebna sredstva. Nedavno smo otvorili naš centar, a cilj nam je, uz dnevni boravak koji djeluje već 15-ak godina kroz našu udrugu, i pružanje usluga djeci koja nisu korisnici dnevnog boravka. Gledamo omogućiti svakom djetetu koje ima neke poteškoće u razvoju dolazak u našu udrugu na terapije. Zahvaljujući ovakvim odlukama i dobrim ljudima koji nam pomažu mi postojimo već 15 godina – prigodno je poručila Anita Šetka iz udruge Dva skalina.

 

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist