Natrag
22.2.2019 21:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kisić: Ovo je nasilje nad demokracijom!

26.4.2012 @ 17:30 Dulist Politika
3;3

Podijelite:

Ovo je još jedno nasilje nad demokracijom. Rasprava o dnevnom redu i povlačenju neke točke uvijek je bila moguća – rekao je na hitno sazvanoj presici vijećnik HDZ-a Antun Kisić.

Naime, nakon što je većinom glasova gradski vijećnici s dnevnog reda današnje sjednice maknuli prijedlog Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela o imenovanju Vida Bogdanovića novim upraviteljem Zaklade, pauzu je zatražio klub vijećnika HDZ-HSS. Sve iz razloga što im predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti nije dozvolila raspravu o dnevnom redu.

– Imenovanje upravitelja Zakalde ne tiče se Odbora za izbor i imenovanje niti o njoj Odbor ima raspravljati. Ovdje se radi o Zakonu o zakladama i fundacijama te je predsjednica Gradskog vijeća prijedlog trebala direktno proslijediti gradskim vijećnicima na odlučivanje. Budući da nam je bilo onemogućeno s ovim upoznati vijećnike vladajuće koalicije morali smo tražiti pauzu – objasnio je Kisić, inače član Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela.

– Želi se na silu zavladati nečim što s politikom nikad nije imalo veze – zaključio je Kisić, a na njegove se riječi nadovezala Dubravka Šuica, inače članica Odbora za izbor i imenovanje. Rekla je kako nije istina da je prijedlog o imenovanju novog upravitelja Zaklade Odbor odbio, već se o njemu uopće nije raspravljalo. Na dnevnom redu bilo je govora samo o dvije dodatne točke – razrješenje starih i imenovanje novih članova Upravnog vijeća Zaklade.

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana