Natrag
21.5.2018 20:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

KIŠI UNATOČ Dubrovčani otvorena srca cijelu noć i jutro obilaze sv. Leopolda

17.9.2017 @ 10:17 Dulist Aktualno
3;3

Podijelite:

Brojni vjernici cijelu su noć obilazili sarkofag s neraspadnutim tijelom svetog Leopolda Bogdana Mandića, koje je u svetištu Gospe od Milosrđa izloženo do 14 sati. Došli su svecu otvoriti svoje srce, u miru mu se pomoliti za zagovor kod Boga, zahvaliti za primljene milosti.

Bdijenje, koje je trajalo cijelu noć, je završilo u 4 sata ujutro svetom misom koju je predvodio župni vikar Šarčević, a potom je u 7 sati misu predvodio župnik župe sv. Mihajla don Robert Ćibarić.

U propovijedi je župnik Ćibarić potaknuo okupljene vjernike na promišljanje o tome koliko su oni sami na tragu evanđeoske svetosti koju je sv. Leopold živio te ih ohrabrio da se na to odvaže jer i oni mogu biti sveti i ‘veliki’ poput sv. Leopolda. Put je, ma koliko zahtjevan bio, zapravo vrlo jednostavan, a to pokazuju i nedjeljna čitanja koja pozivaju „da otvorimo svoje srce istinskom oprostu koji nam Bog daruje“.

Ususret svečanom misnom slavlju, kojeg će u 11 sati predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, u svetištu se unatoč kiši i lošem vremenu okupilo mnoštvo vjernika koji štuju sveca zaštitnika naše županije, sv. Leopolda.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana