Crna kronika

KAZNENA PRIJAVA Htjela izbjeći blokadu računa pa udjele i imovinu prebacila na tvrtku člana obitelji

KAZNENA PRIJAVA Htjela izbjeći blokadu računa pa udjele i imovinu prebacila na tvrtku člana obitelji

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističkih policije 37-godišnja državljanka Ukrajine, koja ima stalno boravište u Republici Hrvatskoj, osumnjičena je za kazno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u svezi kaznenog djela prouzročenje stečaja.

Kako navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, sumnjiči se da je sredinom listopada 2019. bez ikakve naknade i protučinidbe, poslovne udjele i sve nekretnine trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, koje se bavilo uslugama smještaja turistima, u vrijednosti od gotovo 26 milijuna kuna, prenijela na drugo trgovačko društvo, također sa sjedištem u Dubrovniku koje se bavi istom djelatnošću i koje je u vlasništvu člana njene obitelji, a sve s ciljem izbjegavanja blokiranja žiro računa svog trgovačkog društva po zahtjevu FINA-e koji je trebao biti blokiran krajem listopada navedene godine.
Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku u redovnoj zakonskoj proceduri.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist