Kultura

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Dijelimo ulaznice za predstavu ‘Glumice II. kategorije’

Kazalište Marina Držića u suradnji s DuListom nagrađuje ulaznicama za izvedbu predstave ‘Glumice II. kategorije’ koja je na programu večeras u 20 sati u Teatru Bursa te reprizno sutra, 25. studenog.

Najsretniji čitatelj ili čitateljica osvojit će dvije karte, a sve što treba je javiti se s osobnim podacima na e-mail nagradna@dulist.hr.

Predstava ‘Glumice II. kategorije’ komad je u režiji Srđane Šimunović prema tekstu Iva Vojnovića, Davora Mojaša i same redateljice Šimunović!

Autorski projekt ‘Glumice II. kategorije’, pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. Tema ove predstave je ‘što se događa na dan premijere u garderobi’, u prostoru potpune privatnosti. Igraju: Izmira Brautović Mima, Nika Lasić & Srđana Šimunović.

Gledateljima omogućavamo otvaranje svijeta koji je uvijek skriven iza baršunaste zavijese… Taj skriveni svijet koji u sebi sadrži borbu s tremom, životne probleme izvođača koji utječu na samu izvedbu. Kreativni proces stvaranja te individualnu moć svake glumice da se nosi sa svojim “demonima”. Unutar samog teksta nalazimo fragmente tekstova velikih dramatičara, za koje su ove tri umjetnice/glumice/autorice posebno vezane (Vojnović i Mojaš). Ovaj autorski projekt je i “spa tretman’’. Glumice u ovom projektu generacijski su domino efekt prirodnih nasljenica i predhodnica u svakom pogledu odnosno kako bi Vojnović to sročio ‘čuvarice – mučenice’ – poručila je Srđana Šimunović.

Ulaznice rezervirajte na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: kmd.blagajna@gmail.com.

Pročitajte još

NASTUP S ORKESTROM U DVORU Veliki pljesak za Luku Ljubasa

Dulist

MIDSUMMER SCENE Otkrijte tko je zanosna Shakespeareova Julija

Dulist

IZLOŽBA MATURALNIH RADOVA Mladi umjetnici ulaze u novo razdoblje, slobodno i izazovno

Dulist.hr