Kultura

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Dijelimo ulaznice za ‘Glumice II. kategorije’!

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Dijelimo ulaznice za 'Glumice II. kategorije'!

Kazalište Marina Držića u suradnji s DuListom dijeli 2 ulaznice za izvedbu predstave ‘Glumice II. kategorije’ u Teatru Bursa koja je na repertoaru večeras, 26. listopada s početkom u 20 sati.

Najsretniji čitatelj ili čitateljica osvojit će 2 karte, a sve što treba je javiti se s osobnim podacima na e-mail nagradna@dulist.hr.

Predstava ‘Glumice II. kategorije’ zaigrat će u Kazalištu Marina Držića večeras, ali i sutra (27. listopada 2018. s početkom u 20 sati). Riječ je o komadu u režiji Srđane Šimunović prema tekstu Iva Vojnovića, Davora Mojaša i same redateljice Šimunović!

Autorski projekt ‘Glumice II. kategorije’, pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. Tema ove predstave je ‘što se događa na dan premijere u garderobi’, u prostoru potpune privatnosti. Igraju: Izmira Brautović Mima, Nika Lasić & Srđana Šimunović.

Gledateljima omogućavamo otvaranje svijeta koji je uvijek skriven iza baršunaste zavijese… Taj skriveni svijet koji u sebi sadrži borbu s tremom, životne probleme izvođača koji utječu na samu izvedbu. Kreativni proces stvaranja te individualnu moć svake glumice da se nosi sa svojim “demonima”. Unutar samog teksta nalazimo fragmente tekstova velikih dramatičara, za koje su ove tri umjetnice/glumice/autorice posebno vezane (Vojnović i Mojaš). Ovaj autorski projekt je i “spa tretman’’. Glumice u ovom projektu generacijski su domino efekt prirodnih nasljenica i predhodnica u svakom pogledu odnosno kako bi Vojnović to sročio “čuvarice – mučenice”. (S. Šimunović).

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist