Natrag
23.2.2019 06:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kazališni vikend!

3.5.2013 @ 11:39 Ana Prohaska Kultura
2;2

Podijelite:

Nagrađivana predstava "Prasac koji gleda u sunce" igra večeras, 3. svibnja; a već sutra na scenu se vraća veličanstvena Milka Podrug Kokotović kao „Kraljica majka“ u predstavi Ivana Lea Lema.

Riječ je o iznimnim predstavama koje su dobili izvrsne kritike od strane publike i kritike. Posljednje u nizu velikih priznanja Olji Lozici i cjelokupnom autorskom timu je značajna izvedba na Marulićevim Danima koji su prošlog tjedna održani u HNK Split.

„Prasac koji gleda u sunce“ na neubičajen način spaja suvremenu realnost i kroz tragikomičnu priču prikazuje odnos obitelji unutar 4 zida. Autorica i redateljica je već prethodno dobila nagradu Zlatni Smijeh, te zaslužila priznanje za 'Najbolje umjetničko dostignuće' na Danima Kazališta Marina Držića 2012. godine.

„Kraljica majka“ je posljednja u nizu ovosezonskih premijera u Kazalištu Marina Držića, a na sceni dubrovačkog teatra gledamo Milku Podrug Kokotović; koja i nakon više desetljeća kazališnog rada i ostvarene grandiozne glumačke karijere, ponovno dominira scenom uz Vladimira Posaveca Tušeka koji igra njenog sina.

"Prasac koji gleda u sunce" igra večeras, u petak 3. svibnja u 20 sati, Kazalište Marina Držića;

"Kraljica majka" igra sutra, u subotu 4. svibnja u 20 sati, Kazalište Marina Držića – Teatar Bursa.

Informacije i rezervacije na 321 088 ili na e-mail: kmd.blagajna@gmail.com

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana