DuList IN

KATONA TWINS Zvuk gitare uz more, čašu vina i svjetlo svijeća

KATONA TWINS Zvuk gitare uz more, čašu vina i svjetlo svijeća

U sklopu glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara blizanci Peter i Zoltán Katona, poznati kao Katona Twins, održali su u četvrtak koncert u Vala Beach Clubu Hotela Palace.

Raznoliki repertoar ovog gitarističkog dua pokriva raspon od Bachovih djela i Piazzollinih tango skladbi do klasika popularne glazbe koje duo izvodi u vlastitim aranžmanima, a na sinoćnjem programu našli su se osim najavljenih djela de Falle, Albéniza, Rodriga te Piazzolle i Fuente y caudal Paca de Lucie te Tarregin Cappriccio arabe. U ugodnom ambijentu, uz samo more, čašu vina i svjetlo svijeća, publika se mogla uvjeriti da Katone posjeduju osebujan šarm, strastvenost, duh i bogatu ekspresiju.

Igre su ovim koncertom u suradnji s Jadranskim luksuznim hotelima počele s izvedbama na novoj lokaciji na kojoj dubrovačku publiku krajem srpnja očekuje još jedan festivalski glazbeni program.

Vala Beach Club bit će mjesto okupljanja festivalske publike i u utorak, 31. srpnja, kada će s početkom u 21.30 sati, tu nastupiti francuski harmonikaš Vincent Peirani i saksofonist Emile Parisien, umjetnici koji dijele jedinstven glazbeni izričaj koji je teško svrstati u jedan žanr, uz improvizaciju kao vodeći princip. Oba su dobitnici prestižnih nagrada, među kojima se ističe ECHO Jazz u kategoriji najboljeg inozemnog ansambla 2015.

Ulaznice za koncert su dostupne na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati, te na lokaciji izvođenja programa dva sata prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30 posto.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist