DuList INUrednički izbor

‘KATE KAPURALICA’ Tko je sve bio na domjenku nakon premijere u teatru?

'KATE KAPURALICA' Tko je sve bio na domjenku nakon premijere u teatru?

Komedija ‘Kate Kapuralica’ premijerno je izvedena ovog petka u Kazalištu Marina Držića. Nakon izvedbe ovog dramskog fenomena hrvatske književne baštine, održao se i domjenak koji je okupio mnogobrojna poznata lica te predstavnike iz društvenog i javnog života, a mi smo s nekima od njih porazgovarali te provjerili kako im se svidjela predstava.

-Predstava mi je bila izvanredna. Vidi se da Kazalište Marina Držića živi jedan novi ritam. Ovo je ono što Dubrovnik treba i traži. Vidimo da ima jako puno kazališne publike, a tome svjedoči i činjenica da su sve predstave već rasprodane, ljudi su uistinu želji ovoga – rekao nam je dubrovački gradonačelnik Mato Franković dodavši kako mu je najveća želja da Kazalište Marina Držića opet zaigra na Dubrovačkim ljetnim igrama te kako se nada da će se to dogoditi u skoroj budućnosti.

Ravnatelju Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damiru Milatu ‘Kate Kapuralica’ je bila vrlo zanimljiva, dubrovačka i vesela.

-Mislim da ovu predstavu treba češće izvoditi. Kate Kapuralica je uvijek bila dobra i Dubrovčani su je rado gledali. Predstava me nasmijala, bilo je dosta dobrih momenata i dubrovačkog govora, glumaca, sve je bilo odlično – istaknuo je Milat.

Radijski voditelj i novinar Sebastijan Vukosavić smatra kako Dubrovčanima trebaju predstave poput Kate Kapuralice.

-Treba nam dubrovačkog govora, onih riječi koje polako zaboravljamo, koje izumiru i koje se upravo kroz naš teatar nastoje održati u duhu našega grada i njegovih građana. Od same predstave nisam očekivao ništa manje s obzirom na Ivicu Kunčevića i na glumačku podjelu. Oduševljen sam, dugo smo čekali na ovakvo nešto, srce mi je ispunjeno – naglasio je Vukosavić.

‘Kate Kapuralica’ svidjela se i ravnateljici Državnog arhiva u Dubrovniku Nikolini Pozniak.

-Ljudima ovo fali, nešto što je skroz dubrovačko. Dinamična je i interesantna predstava i vjerujem da će je naši sugrađani super primiti – otkrila nam je Pozniak.

Svoje dojmove s nama je podijelio i član legendarnih Trubadura Luciano Lući Capurso kojeg su posebno oduševili glumci i kostimi.

-Uživao sam u cijeloj predstavi. Gustala me je scena, kostimi su divni. Glumci su odlični, a gospar Ivica Kunčević napravio je nešto veličanstveno za naš Grad. Moje djetinjstvo je bilo ovakvo kakvo je prikazano na sceni, opet ne toliko grezo, ali sve je vrlo naturalo prikazano – rekao nam je gospar Capurso.

Tko je sve bio na premijeri, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist