Kultura

Kate Kapuralica gostuje u Budvi

Kate Kapuralica gostuje u Budvi

Premijerni dramski naslov prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, Stullijeva Kate Kapuralica u režiji Daria Harjačeka će, nakon gostovanja na Mostarskom proljeću – Danima Matice hrvatske, nastupiti i u sklopu budvanskog festivala Grad teatar u četvrtak 12. srpnja u 22:00 sati na sceni Između crkvi u Budvi.

Lanjska festivalska uspješnica, Kate Kapuralica komedija je koja u realizmu svojeg jezika ocrtava sirovu i stvarnu sliku grada, progovara o ljudskim sudbinama, onim manje sretnima na socijalnoj mapi grada. Sjajan Festivalski dramski ansambl predvode Nikša Butijer i Jelena Miholjević, koja je za ovu ulogu Kate nagrađena nagradom Hrvatskog glumišta za najbolju žensku glavnu ulogu te Barbara Prpić, Maro Martinović, Perica Martinović, Srđana Šimunović, Nika Burđelez, Ivan Magud, Branimir Vidić Flika, Romano Nikolić i Nikola Baće.  Scenografiju potpisuju Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić, kostimografiju Doris Kristić, glazbu Frano Đurović, a dramaturgiju Katarina Pejović.

Grad teatar međunarodni je festival koji se održava u Budvi i multimedijalnog je karaktera, a u 26 godina postojanja stekao je značajan ugled. Kao dio suradnje s budvanskim Grad teatrom, na Ljetnim igrama će 26. srpnja biti prikazana Božanstvena komedija autora i koreografa Edwarda Kluga, prošlogodišnja baletna premijera u produkciji Budva grad teatra i Bitef teatra.

Stullijeva Kate Kapuralica će na zadovoljstvo festivalske publike ponovno zaigrati ovo ljeto na 63. Ljetnim igrama od 11. do 14. kolovoza ispod sv. Marije.

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist