Aktualno

Kasne rezultati popisa stanovništva

Kasne rezultati popisa stanovništva

Rezultate prošlogodišnjeg popisa stanovništva, za kojeg je izdvojeno čak 175 milijuna kuna, čekat ćemo sve do 2013. godine, donosi indeks.hr.

Za ovakvu sporost Državni zavod za statistiku krivi Vladu, koja nije donijela odluku o privremenom zapošljavanju 400 ljudi potrebnih za obradu podataka.

– Obrada podataka popisa započela je neposredno nakon faze popisivanja. Međutim, ona se ne odvija u onoj dinamici kako je planirano. Naime, Vlada RH sredinom prošle godine nije donijela odluku o privremenom zapošljavanju 400 djelatnika bez kojih je nemoguće obraditi popisnu građu u planiranom roku- izjavio je ravnatelj Državnog zavoda za statistiku Ivan Kovač.

Podsjetimo, DZS je sredinom lipnja prošle godine objavio prve rezultate popisa stanovništva koji je proveden tijekom travnja. Prema prvim rezultatima u Hrvatskoj živi 4.290.612 stanovnika. Krajem godine trebali bi biti objavljeni podaci o  stanovništvu prema spolu i starosti te prema narodnosti, državljanstvu, vjeri i maternjem jeziku, a svi ostali podaci sukcesivno u 2013. godini.

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist