Županija

KARISMA Obnovljeni Hoteli Plat otvaraju se 2017.

Hoteli Plat u novom ruhu na tržištu će se naći 2017. godine, a uz postojeće radnike očekuju se nova zapošljavanja – objavila je tvrtka Karisma Hotels Adriatic (KHA) koja je nakon nedavno provedenog natječaja od države kupila većinski udjel u Platu za 118 milijuna kuna.

– Planiramo značajnu investiciju i u Hotelima Plat, gdje nam je namjera kompletno obnoviti sve postojeće smještajne kapacitete, one koji su trenutno u funkciji te one van funkcije. Sigurni smo da lokacija i ponuda Hotela Plat treba i može biti na puno višoj razini. Za pripremu investicije već je angažiran tim stručnjaka koji je započeo s pripremom potrebne dokumentacije, kako bi se planirane investicije okončale za turističku sezonu 2017. – ističu u KHA, a prenosi Poslovni.hr.

Napominju također kako će, kao i u svim dosadašnjim akvizicijama poštivati postojeća prava svih radnika.
– Sigurni smo da će s obzirom na planiranu investiciju postojati potreba za angažmanom znatno većeg broja novih zaposlenika. Suradnja s lokalnom i regionalnom zajednicom je jedan od prioriteta u poslovanju KHA, te ćemo sve svoje projekte i planove raditi s njima u suradnji, uvažavajući specifičnosti same lokacije i podneblja – kažu u tvrtci koja je u zajedničkom vlasništvu TUI Grupe, meksičke Karisme i Agrokora.

U tvrtci podsjećaju tako na investicije u Hotelima Živogošće, gdje je u tijeku rekonstrukcija svih hotelskih kapaciteta, ukupno 445 soba, te podizanje kvalitete s postojećih 2 i 3 zvjezdice na 4 zvjezdice. Ukupna vrijednost investicije i akvizicije KHA u Hotelima Živogošće iznosi 224 milijuna kuna.

– Želimo posebno istaknuti da ćemo, iako smo se obvezali u razdoblju od 5 godina u Hotele Živogošće investirati 69 milijuna kuna, već u prvoj godini uložiti više od 159 milijuna kuna – kažu u tvrtki koja je u Hotele Koločep uložila još 63 milijuna kuna.

Pročitajte još

SILVIO NARDELLI I dalje želimo biti domaćin Dana hrvatskog turizma, ali to ovisi o financijama

Leona Rašica

‘Modro oko i jezero Desne’, ‘Ušće Neretve’ i ‘Kuti’ predloženi za posebne rezervate

Dulist

PROJEKT ‘SUSPORT’ Unaprjeđuje se energetska učinkovitost lučkih uprava Dubrovnik i Ploče

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija