Natrag
20.4.2019 01:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Karamarko: Tito nije velika povijesna osobnost, on je zločinac!  

23.8.2014 @ 18:57 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
8;8

Podijelite:

Na današnji dan sjećamo se nevinih žrtava svih totalitarizama, s posebnim akcentom na komunističke žrtve. Čini mi se da one još uvijek nisu prihvaćene kao žrtve jednog totalitarizma. To je, rekao bih, i žalosno i tragedija, a posebice se to odnosi na naše ovdje prilike – rekao je medijima Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, nakon što je na Daksi s predstavnicima gradske i županijske organizacije ove stranke položio vijenac i odao počast žrtvama s Dakse, sve povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

– Davno smo se obračunali sa svim totalitarizmima, osim komunističkim. Još uvijek je vinovnik i čovjek koji je odgovoran po zapovjednoj odgovornosti za sve zločine koji su načinjeni nad hrvatskim narodnom, pa i tu na Daksi, slavljen kao nekakva velika povijesna hrvatska osobnost. On to nije, on je samo zločinac. Govorim naravno o Josipu Brozu Titu. To je naša tragedija. Čini mi se da naša lijeva politička elita nije spremna suočiti se s istinom o tome. Na njihovu žalost, Europa će ih na to natjerati. Hrvatska demokratska zajednica želi graditi sustav, društvo koje je distancirano od bilo kojeg totalitarizma. I na današnji dan moramo shvatiti da je svaki totalitarizam isti, sva ubojstva u ime velike ideje koja su načinjena u prošlom stoljeću od bilo kojeg totalitarnog sustava  nacizma, fašizma i komunizma su naprosto zločini i ništa drugo – zaključio je Karamarko.

Nakon svete mise u dubrovačkoj prvostolnici koju je predvodio biskup mons. Mate Uzinić u Dvorani Ivana Pavla II održava se tribina na temu današnjeg spomendana na žrtve totalirarnih režima.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana