Natrag
18.4.2019 20:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

KARAMARKO PORUČIO IZ VRGORCA: Pobjeđujemo zajedništvom i domoljubljem!

13.7.2015 @ 8:51 Dulist Politika
4;4

Podijelite:

Prošlog je tjedna u punoj dvorani Doma športova Vrgorac održana Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za X. izbornu jedinicu.

Kao i na prethodnim Klauzurama – u Slavonskom Brodu i Zagrebu – isti domoljubni zanos i pobjedničko ozračje, ističe se u priopćenju Izbornog stožera X. Izborne jedinice.

Brojni stranački dužnosnici – od nacionalne do nižih razina – zajedno s brojnim članstvom okupili su se u Tinovu gradu ne samo sa svrhom motivacije, nego i razgovora o HDZ-ovom Programu za spas Hrvatske.

Na Klauzuri su se tako okupili glavni tajnik HDZ-a (i čelnik Izvršnog izbornog stožera) Milijan Brkić, politički tajnik Tomislav Čuljak, međunarodni tajnik dr. Miro Kovač, direktorica kampanje Josipa Rimac, voditelji izbornih stožera izbornih jedinica, članovi Predsjedništva, predsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija… Sve do temeljnih ogranaka! Iz Dubrovačko-neretvanske županije među ostalim dužnosnicima Klauzuri su nazočili predsjednik županijske organizacije Branko Bačić, župnan Nikola Dobroslavić te predsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija iz naše Županije.

Evo što je Tomislav Karamarko poručio:
– Pobjeđujemo zajedništvom i domoljubljem! Tkivo smo ovog naroda – dišemo istim plućima! Zar nije apsurdno da Hrvatska uvozi 70 posto hrane!? A sve se to događa u režiji ove vlasti – koja pokazuje krajnji prijezir, cinizam i nebrigu za ono što se događa u Hrvatskoj. Dok Hrvatska gubi stanovništvo – oni kažu da „to nije istina“. Ne mogu se čak niti dogovoriti koju brojku bi rekli – nitko ih ne može razumjeti. Samo u Njemačku otišlo je oko 50.000 građana. A što je tek s ostalim državama EU? Kanadom ili Australijom?

Mladim ljudima je onemogućen život na selu. Odlaze raditi u gradove, ali to je privremena stanica. Za iste poslove u Njemačkoj, Belgiji ili Francuskoj – dvostruko su bolje plaćeni! Što će ostati od Hrvatske? Četiri velika grada, autoceste koje će povezivati ne znamo što, poneka turistička atrakcija… No, tko će ostati živjeti? U zadnje tri i pol godine izgubljeno je 200.000 radnih mjesta. Prvi put Hrvatska ima manje od 1,3 milijuna zaposlenih! Tvrtke su uništene. Mali i srednji poduzetnici ne mogu disati – jer ih uništavaju nerazumnim porezima! Radi li se to svjesno – ili je u pitanju neznanje? U svakom slučaju – niti jedno nije dobro! Novac ne ide u proizvodnju i poljoprivredu – nego u održavanje njihove vlasti. To im je veliki grijeh! Zadužili su državu za 100 milijardi kuna!

Koji su rezultati njihova „rada“? Čak 100.000 iseljenih, 330.000 blokiranih, rast gospodarstva – nula posto! Izmišljaju podatke! Ne znaju niti koliki je deficit. Milanoviću je svejedno – 12 ili 18 milijardi kuna. Čude se zašto pričamo o gospodarstvu. Zato što je počela borba za egzistenciju naroda! Oni traže drugi mandat, ali kako će pogledati u oči obiteljima čija su djeca otišla u inozemstvo? Svima onima koji su izgubili posao? Koji su morali zatvoriti svoje tvrtke? SDP-u nije teško trošiti novac na razne opsjenare, tzv. PR-ovce koji pokušavaju od nečega što je loše napraviti – dobro. Ali narod se ne može prevariti! Kad se podvuče crta, „rezultati“ njihova rada su pogubni za egzistenciju i budućnost hrvatskog naroda.

HDZ je stranka koja je stvorila i obranila državu – predvođena najvećim Hrvatom 20. stoljeća dr. Tuđmanom. A danas smo pred drugim velikim povijesnim zadatkom – vraćanje digniteta hrvatskom čovjeku, državi, braniteljima… Borba za egzistenciju svakog pojedinca. Hrvatska – to je svaki čovjek koji se danas brine za svoju egzistenciju! Te kako će mu obitelj preživjeti iz mjeseca u mjesec. Pred ovom vlasti morali smo braniti temeljne vrijednosti – dr. Tuđmana, branitelje, Domovinski rat… Naš ideološki okvir je prepun emocija prema Domovini! Kad je u pitanju gospodarstvo – tu nema podjela na Milanovićevo „ili mi ili oni“. To ne može postojati u ovoj napaćenoj zemlji!
U pitanju je budućnost mladih generacija. Država treba biti u funkciji građana i gospodarstva.

Naša zemlja je prevrijedna – da bismo dopustili da se s njom igraju. Zato ćemo pobijediti! Pripremili smo gospodarski program usmjeren na smanjivanje poreznog pritiska – koji uništava one koji otvaraju radna mjesta. Pripremili smo čitav niz poticajnih mjera. Razvojno-investicijski katalog od 50 projekata. Najvažniji od njih su primjerice proizvodnja hrane, navodnjavanje i odvodnja, i u Vrgorcu postoji taj problem. Mnogi će naime projekti biti financirani iz EU fondova. Nijedna se opozicija nije ovako kvalitetno pripremala za preuzimanje odgovornosti za sudbinu države! Narod je na našoj strani! Vratio se Hrvatskoj demokratskoj zajednici – zaključio je uz snažan pljesak predsjednik HDZ-a Karamarko.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana