Hrvatska

Karamarko: HDZ nije lopovska stranka

Karamarko

Nismo odgovorni i žalit ćemo se na presudu. Nećemo nikad prihvatiti kolektivnu odgovornost – komentar je Tomislava Karamarka nakon što je HDZ proglašen krivim za korupcijuna  objavljen na portalu 24sata.hr.

Dodao je i kako nevoljko komentira nepravomoćne presude jer  se cijeli radni vijek borio protiv kriminala te da je presuda o odgovorosti HDZ-a ‘presedan ne samo u Hrvatskoj nego u europskoj praksi’.

– Ne možemo stranku proglašavati lopovskom. Ovo je stranka koja je stvorila Hrvatsku državu – rekao je šef HDZ-a i pozvao članstvo na hrabrost, jedinstvo i snagu.

Stranka HDZ proglašena je krivom u slučaju Fimi Media zajedno s drugim optuženicima. Sutkinja Ivana Čalić odredila je da se stranci oduzme imovinska korist od 24,2 milijuna kuna, te da mora platiti dodatnih pet milijuna kuna kazne.
HDZ je prva politička stranka koja je proglašena krivom za korupciju. Presuda je za sada nepravomoćna.

Stranka je proglašena krivom i morat će u državni proračun uplatiti 17 milijuna kuna što je razlika do 24 milijuna kuna kolika je protupravno stečena imovinska korist. HDZ je ostvarenjem imovinske koristi odgovoran za kazneno djelo protiv službene dužnosti zloporabom ovlasti po Zakonu o odgovornosti za kaznena djela za pravne osobe.

Odvjetnik HDZ Davorin Budin je naglasio da će se na presudu žaliti.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist