Aktualno

Karadžić traži zaštitu za Vučurevića

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je od raspravnog vijeća ICTYja da ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću omogući siguran prolaz do Haaga.

Vučurević odlazi u Haag svjedočiti Karadžićevom suđenju 25. ožujka. Budući da ga je  Hrvatska ga optužila za ratni zločin i za njim raspisala tjeralicu, Karadžić traži nalog koji će osigurati da njegov svjedok "neće biti uhićen, zatočen, progonjen ili podvrgnut bilo kojim drugim ograničenjima, fizičkim ili pravnim za vrijeme tranzita u i iz Nizozemske, prenosi portal SEEBiz.eu.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv ratnog gradonačelnika Trebinja zbog toga što je od 1991. do 1995. zajedno s Karadžićem sudjelovao u progonu hrvatskog stanovništva kako bi dijelove Hrvatske pripojio takozvanoj Velikoj Srbiji.

 Tereti ga se za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i uništavanje kulturnih i povijesnih spomenika.

Vučurević bi, po tvrdnjama Karadžića, trebao posvjedočiti kako politika SDS-a u BiH nikad nije bila progon muslimanskog i hrvatskog stanovništva.
 

Pročitajte još

PRIJEDLOZI SU BROJNI Zašto Đura nazvati Pero? Most je jedan – Pelješki!

Andrea Falkoni Račić

‘ONI SU NAJBOLJI PROMOTORI’ Svečano dodijeljene diplome prvostupnicima Sveučilišta Libertas

Dulist

GRADONAČELNIK O VAŽNOJ INVESTICIJI Cesta od mosta do Pobrežja donosi novi život gradu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija