Natrag
18.2.2019 08:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kapoviću novi mandat

29.7.2013 @ 13:04 Baldo Marunčić Sport
6;6

Podijelite:

Maro Kapović novi je stari predsjednik Dubrovačkog saveza športova. Kapović je kao jedini kandidat jednoglasno na novi četverogodišnji mandat izabran na jutrošnjoj Izbornoj skupštini u Hotelu Lero.

– Moj drugi mandat bit će nastavak dosadašnjeg. U ove četiri godine smo dosta toga učinili. Naravno, može se uvijek više. Uvijek ističem sportsku infrastrukturu kao problem. Znamo da u gradu Dubrovniku godinama nije ulagano u sportsku infrastrukturu, osim u gradski bazen. To nam je prioritet za razgovor s gradskim pročelnikom Mihom Katičićem, gradonačelnikom Androm Vlahušićem i Gradskim vijećem – kazao je po reizboru predsjednik Kapović. Komentirao je i sve glasnije najave o ulaganjima u nogomet u Dubrovniku.

– Zadnjih dana spominje se i nogometni stadion, a činjenica je da Grad Dubrovnik nema takav stadion na kojem bi momčadi mogle igrati. Sad je to na najnižoj razini. Nadam se da će Grad Dubrovnik i ulagač smoći snage i investirati da se stadion, u Lapadu ili u Gospinom polju, dovede na razinu kvalitete prve ili druge lige. Ne treba sanjati velike investicije ili projekte, ali realan je stadion za pet do deset tisuća ljudi s popratnom infrastrukturom je gradu neophodan. Uz to bi riješili i atletsku stazu za 'kraljicu sportova' – dodao je Kapović.

Kazao je kako je posebno pitanje financija, gdje je osnovni cilj očuvanje proračuna za 2013. godinu.
– Znamo da je kriza i da su klubovi planirali točno ono što je zapisano prije pola godine. Već sredinom rujna ćemo dati prijedlog u kojem ćemo tražiti određena povećanja u 2014. godini, a nadam se da će ih Grad usvojiti. Predstavnik bočara Niko Pavlović, inače i gradski pročelnik za financije, na sjednici je kazao kako se proračun puni, doduše ne očekivanom dinamikom. Ipak, nadamo se da će se ulaganja u sport ostvariti u stopostotnom iznosu – izjavio je novi stari predsjednik Kapović.

Za dopredsjednika DSŠ-a je izabran Željan Konsuo (VK Jug), a u Izvršni odbor, uz Kapovića i Konsua, izabrani su Marinko Matulović (STK Libertas Marinkolor), Joško Prkačin (ŽKK Dubrovnik), Zoran Grbić (STK Dubrovnik), Lukša Matušić (NK GOŠK) i Frano Stjepović (JK Dubrovnik 1966.). U nadzorni odbor izabrani su Bajro Sarić (ŠK Dubrovnik), Dubravko Čikor (Dubrovnik Racing) i Siniša Bačić (MNK Square).

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana