Kultura

Kapetan Stjepko Mamić izlaže na Art Capital u Parizu

Kapetan Stjepko Mamić izlaže na Art Capital u Parizu

U Parizu u povijesnom zdanju Grand Palais službeno je za javnost i publiku u srijedu otvorena međunarodna izložba ART CAPITAL pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Francuske Republike gospodina Emmanuela Macrona, Ministra kulture Gospodina Francka Riestera i predsjednika Ujedinjenih Nacionalnih muzeja Francuske Gospodina Chris Darcona, na kojoj dubrovački slikar i pomorski kapetan Stjepko Mamić izlaže po peti put.

Svečanom vernissageu nazočilo je uz umjetnike oko 11. 000 uzvanika, među kojima je bio veliki broj uglednih osoba iz javnog, umjetničkog i političkog života Francuske i iz cijelog svijeta.
Slike Stjepka Mamića su drugu godinu za redom izložene na počasnoj poziciji A1 na Salon des Artistes Independante. Kapetan Stjepko Mamić je ovom prigodom izložio 4 slike velikih dimenzija koje su prethodno predstavljene na njegovim izložbama u dubrovačkoj galeriji Sebastian u kolovozu 2019. te u prosincu 2019. u sjedištu Europske Unije u Strasbourgu otkud su dopremljene u Pariz. Sve slike Stjepko je naslikao na lanenom platnu u tehnici mix media “Net magna” koja plijeni pažnju prepoznatljivim motivom ribarske mreže uronjene u dubine morskog plavetnila i triptih “Veliko plavetnilo” na kojem morske kornjače uživaju plivajući među koraljnim grebenima. Slike Stjepka Mamića pokazuju ljepotu morskog plavetnila, bogatstvo flore i faune čistog mora kakvo želimo da ostane i za nas i buduća pokoljenja.

Svakom umjetniku je velika čast biti dijelom povijesnih Salona ujedinjenih u Art Capital, osobito uzevši u obzir činjenicu da su na pariškim salonima kroz povijest od davne 1667. do danas izlagali svi svojevremeno najvažniji umjetnici i oni su to kasnije postali: Renoir, Delacroix, Manet, Rodin, Claudel, Bartholdi, Dufy, Paul Cézanne, Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec, Paul Signac, Louis Dideron, A. Dunoyer de Segonzac, Vlamnick, Henry Matisse, Kees van Dongena, Salvador Dali, Bernard Buffet i dr.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist