Natrag
18.2.2019 19:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kanadska televizija snimala emisiju o Jugu

23.11.2013 @ 20:10 Ana Prohaska Sport

Podijelite:

Francisco Randez i Evelyne Audet, voditeljski par iz Kanade posjetili su sinoć trening mlađih uzrasta Juga i snimali emisiju o Vaterpolskom klubu Jug Croatia osiguranje.

Na svojem proputovanju kroz zemlju, Kanađani posjećuju razne aktivnosti, bilo sportskoga ili eno-gastro tipa. Do sada su snimili emisije u Istri, Zadru, Splitu, Braču i Hvaru. U Splitu je Francisco jedrio sa Tinom Mihelić (svjetska prvakinja u Laser Radialu), u Omišu su bili na zipline-u, na Krapnju su vadili spužve, u Splitu su vozili bicikl s članovima BK Timun.

Zanimljivo, prvotna namjera im je bila odraditi trening s prvotimcima Juga, no kako je naša momčad na putovanju, dogovorili smo se da Francisco pokuša pratiti ritam juniora. Nakon što su shvatili kako im je i trening juniora prezahtjevan, Francisco se uhvatio u koštac najprije s mlađim juniorima, da bi se na kraju ipak 'spustio' do kadeta. Evelyne je ipak ostala uz rub bazena.

Dvadesetominutni pucački trening s kadetima dovoljan je bio Franciscu da shvati koliko je vaterpolo naporan sport. Mi smo mu velikodušno ponudili da nakon pucačkog, odradi i dio plivačkog treninga, ali nas je uz osmijeh odbio. Francisco je ušao u bazen zajedno s juniorima, radio s mlađim juniorima i kadetima, a dok je polako izlazio iz bazena, juniori su još uvijek odrađivali laganiji dio plivačkog treninga. Oko 21 sat nas je pitao: „A kad će oni počet radit s loptom?“ Naš odgovor je bio kratak: „Kad vi budete u hotelu!“
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana