Vaše vijesti

KALAMOTEZ O ANTENI U DONJEM ČELU Svakodnevno udišemo otrovne zrake potencijalnog ubojice

KALAMOTEZ O ANTENI U DONJEM ČELU Svakodnevno udišemo otrovne zrake potencijalnog ubojice

Mještanin Donjeg Čela požalio nam se na ‘prijeteću’ antenu koja je postavljena na zgradu poslovnice Hrvatske Pošte. Obratio nam se nam se na redakcijski mail, želeći ostati anoniman te nam je među ostalim istaknuo kako ‘svakodnevno udišu otrovne zrake potencijalnog ubojice’.

Njegovo vam pismo donosimo u cijelosti:

Već se pisalo o prijetećoj anteni postavljenoj na zgradi pošte u srcu Donjeg Čela na Kalamoti. Odgovor koji se dobio iz gradske uprave je sve samo ne zadovoljavajuć, kao ni onaj iz HT-a. I na tome je stalo. Pitali ste, dobili odgovor, a ‘bomba’ je i dalje tu.

Navode kako antena kao pojava nije štetna pa se pitamo zašto je vlasnici istih ne drže blizu svojih domova kada već pogoduje brzome internetu. Kako je moguće da antena bude postavljena tek na nekih 6 do 7 metara visine, a bazna bi joj stanica trebala biti 12 metara viša od najviše točke u mjestu (što u ovome slučaju definitivno nije zgrada na kojoj je postavljena)?

Također bi trebala biti 400 metara udaljena od zgrada, kuća, vrtića i škola,a ova je tek nekih pedesetak metara udaljena od dječjega igrališta. Kako je moguće da je postavljena bez ičije suglasnosti?

Očigledno je da je nečiji profit u pitanju, pitamo se zar je važniji od ljudskoga života? Mještani otoka se pretežno hrane blagodatima koje ulove s prilozima dobivenim od uzgoja vlastitih ruku iz svojih baština. Bilo bi to idealno kad ne bi svakodnevno udisali otrovne zrake potencijalnog ubojice. Puno je pitanja ovdje, pozivamo građevinskog inspektora koji nije utvrdio nikakve nepravilnosti u ovome slučaju da još jednom pročita pravilnik o postavljanju ovakvoga monstruma nadomak ljudima.

Također, molimo nadležne institucije da ponovno provjere ispravnost antene. Zabrinuti smo za zdravlje nas i naše djece. Ovim činom se definitivno neće vratiti život na otoke, već uništiti i onaj koji je tamo postojeć.’

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist