Natrag
22.6.2018 22:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

KAKVOĆA MORA Neke plaže se baš i nisu proslavile

12.9.2017 @ 18:04 Dulist Županija

Podijelite:

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je osmo redovno ispitivanje mora na 116 plaža u razdoblju od 28. kolovoza do 7. rujna 2017. godine.

Uzorci mora na svim plažama odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. Od ukupno 116 plaža, more na 111 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Na plažama Mlini u Župi dubrovačkoj i Supavo u Stonu more je bilo dobre kakvoće, dok je more na plažama Uvala Lapad u Dubrovniku, Grand hotel na otoku Lopudu i Klek u općini Slivno bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Ispitivanje mora obavljeno je prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2017. godinu.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana