Aktualno

Kakvo nam se vrijeme sprema idući tjedan?

Kakvo nam se vrijeme sprema idući tjedan?

Sredina je rujna, a vrijeme je ovog vikenda i više nego idealno za kupanje. No, prema prognozama, pogoršanje nam stiže sljedećeg tjedna. Prema prognozi HRT-a, u ponedjeljak će diljem Hrvatske biti sunčano, ali uz ipak više oblaka nego tijekom nedjelje. Još više će ih biti u utorak i srijedu, u južnijim krajevima još i u četvrtak, pri čemu će u većini krajeva biti kratkotrajne kiše, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, a moguće je i nevrijeme.

Mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a ističe kako će u ponedjeljak na jugu Hrvatske biti većinom sunčano, uz nešto nižu dnevnu temperaturu zraka nego u nedjelju, te uz većinom slab sjeverozapadni vjetar.
-U utorak na većem dijelu Jadrana pretežno sunčano i vrlo toplo, a na sjevernom dijelu do kraja dana može biti i kiše. U srijedu promjenljivo i nestabilno s pljuskovima i grmljavinom, kojih u četvrtak može biti uglavnom u Dalmaciji. U petak i subotu pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a u srijedu će na sjevernom dijelu zapuhati bura, koja će prema kraju dana jačati i u četvrtak se proširiti duž cijele obale, a potkraj petka će oslabjeti – prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist