Aktualno

Kako vratiti uklonjeni prometni znak ako nigdje nije evidentiran?

Kako vratiti uklonjeni prometni znak ako nigdje nije evidentiran?

Sve jedinice lokalne samouprave a posebno veliki gradovi (sjedišta županija) trebali bi imati Prometni projekt u kojem bi bila prikazana cjelokupna vertikalna, horizontalna, svjetlosna i dinamička prometna signalizacija koja regulira odvijanje prometa na području te jedinice lokalne samouprave – navode iz udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik.

Naime, navode kako smo svjedoci kako nedostaje signalizacije na cestama te pitaju imamo li prometni projekt ili tražimo po Google Earthu pa često ne znamo što je to bilo na nosaču prometno znaka.

Prometni projekt, pišu dalje, je dokument koji spada u tzv. katastar instalacija na području grada ili općine i jedan je od preduvjeta za smislenu organizaciju odvijanja prometa te reguliranja prometa u mirovanju.

-One jedinice lokalne samouprave koje nemaju ovakve dokumente mogu se naći u apsurdnoj situaciji da netko zlonamjerno ukloni dio prometne signalizacije za koju oni nemaju evidenciju što bi rezultiralo problemom u vraćanje postojećeg stanja. Prometni projekt bi trebao sadržavati postojeću prometnu signalizaciju uz izradu planiranog prometnog rješenja u situacijama kada jedinica lokalne samouprave ima planove razvoja prometne mreže na svom području, te u situacijama kada jedinica lokalne samouprave ima alternativna rješenja u odvijanju prometa u sezonskom i vansezonskom razdoblju što je na našem području zbog visoke sezonalnosti prometa izraženo. Imamo li mi to? – napisali su na Facebooku iz udruge.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist