Kultura

‘Kako voli druga strana’ nova premijera KMD-a

'Kako voli druga strana' nova premijera KMD-a

Povodom novog premijernog naslova Kazališta Marina Držića, predstave Alana Ayckbourna “Kako voli druga strana”danas je u Teatru Bursa održana konferencija za novinare.

„Kako voli druga strana“ je tekst jednog od najplodnijih i najizvođenijih engleskih suvremenih pisaca – Alana Ayckbourna. On je nagrađivani dramatičar koji je napisao 77 drama, a više od polovice su producirane na londonskom West Endu i izvođene na Broadwayu.

-Riječ je  komediji koju donosimo nakon godinu dana. Naime ovaj naslov smo prebacili iz prošle kazališne sezone za ovu i moram reći da imamo idealnu glumačku podjelu. Riječ je o glumcima Kazališta Marna Držića, dok nam u goste dolaze srpska redateljica Olja Đorđević i scenografkinja Marija Kalabić. Za postaviti ovu komediju napravili smo idealnu podjelu, a Olja je pokazala da joj dobro ide geometrija – rekla je uvodno ravnateljica Jasna Jukić.

Redateljica Olja Đorđević istaknula je kako joj je čast što radi u KMD-u i u Dubrovniku.
– Alan Ayckbourn je jedan  od najizvođenijih pisaca, on je čovjek koji matematički razmišlja i imali smo veliki zadatak ispoštovati ono što on kaže. Ovo je specifična komedija koja se sastoji od raznih žanrova, a u svemu je nezaobilazna scenografija jer se radnja odvija u dva stana smještena na istom mjestu – rekla je redateljica.
 
Komedij u režiji Olje Đorđević je u nekim trenucima najbliža popularnim američkim sitcomima koji su rado gledani u udarnim terminima na TV-u. Specifičnost ovog komada je upravo neobična scenografija iz koje proizlazi zaplet i čini je komedijom okolnosti.

U predstavi igraju Branimir Vidić Flika, Glorija Šoletić, Zdeslav Čotić, Helena Kovačić, Boris Matić i Nika Burđelez. Scenografkinja je Marija Kalabić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, a skladatelj Đelo Jusić.

Premijera je najavljena 20. Prosinca u 19 sati i 30 minuta.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist