Aktualno

Kako upravljati rijekama?

Kako upravljati rijekama?

Upravljanje Neretvom i Trebišnjicom te navodnjavanje na području Dubrovačko-neretvanske županije projekti su koji su danas predstavljeni županu Nikoli Doberoslaviću i suradnicima mu.

Projekt, koji je u tijeku, predstavili su predstavnici Hrvatskih voda iz Zagreba. Riječ je o zajedničkom projektu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a financiran je sredstvima Svjetske banke i to kroz 45 milijuna kuna vrijednu darovnicu Globalnog fonda za zaštitu okoliša (GEF). U troškovima Hrvatska sudjeluje s trećinom iznosa.

Sastavni dio Projekta upravljanja Neretvom i Trebišnjicom je i projekt Plan upravljanja riječnim slivovima Neretve i Trebišnjice.

Svrha Plana upravljanja je poboljšavanje upravljanja prekograničnim vodnim dobrima u riječnom slivu Neretve i Trebišnjice kroz poboljšanje sadašnjeg sustava upravljanja vodama na predmetnom riječnom slivu. T

o bi trebalo osigurati ispunjavanje i poboljšanje funkcija koje ovi vodotoci imaju u upravljanju vodama na državnom nivou, odnosno omogućit će uključivanje upravljanja slivovima i upravljanje vodama na državnom nivou uvažavajući fizička ograničenja sliva i prihvaćajući princip održivog razvoja.
U okviru Projekta upravljanje Neretvom i Trebišnjicom planirana je i realizacija Projekta navodnjavanja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Na sastanku je župan kazao kako je interes Županije da ima što više informacija o ovom projektu te da stoga očekuje kako će biti obaviješten o realizaciji svih njegovih faza. 
 

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist