Natrag
23.2.2019 05:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kako spriječiti nasilje u najranijoj dobi?

25.11.2013 @ 15:15 Nikša Miletić Aktualno
3;3

Podijelite:

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sprječavanja nasilja nad ženama, u sklopu preventivnog programa MUP-a i UNDP-a „ Živim život bez nasilja“, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska organizirala je posjet učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola Ivan Gundulić i Marin Držić iz Dubrovnika.

Učenici su imali priliku vidjeti prostorije policijske pritvorske jedinice, operativno komunikacijskog centra policijske uprave, opremu kriminalističke tehnike i sobu za uzimanje iskaza djece oštećene kaznenim djelom.

U sklopu posjeta učenicima je pojašnjeno postupanje policije sa pritvorenicima, zatim rad operativnog dežurstva te im je prezentiran način izuzimanja otisaka prstiju sa raznih podloga. Kroz razgledavanje učenicima se još jednom skrenula pozornost na ponašanje koje ne bi smjelo uključivati nasilje, diskriminaciju i ne toleranciju.

Učenici iz spomenutih škola su svoje osobne stavove o problemu nasilja i njegovog sprječavanja izrekli preko pisanih eseja.

Na kraju današnjeg posjeta učenicima se obratio zamjenik načelnika Policijske uprave Tonči Glumac koji se zahvalio na sudjelovanju u spomenutom preventivnom projektu, a učenicima su podijeljeni prigodni darovi.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana