Aktualno

Kako spriječiti nasilje u najranijoj dobi?

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sprječavanja nasilja nad ženama, u sklopu preventivnog programa MUP-a i UNDP-a „ Živim život bez nasilja“, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska organizirala je posjet učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola Ivan Gundulić i Marin Držić iz Dubrovnika.

Učenici su imali priliku vidjeti prostorije policijske pritvorske jedinice, operativno komunikacijskog centra policijske uprave, opremu kriminalističke tehnike i sobu za uzimanje iskaza djece oštećene kaznenim djelom.

U sklopu posjeta učenicima je pojašnjeno postupanje policije sa pritvorenicima, zatim rad operativnog dežurstva te im je prezentiran način izuzimanja otisaka prstiju sa raznih podloga. Kroz razgledavanje učenicima se još jednom skrenula pozornost na ponašanje koje ne bi smjelo uključivati nasilje, diskriminaciju i ne toleranciju.

Učenici iz spomenutih škola su svoje osobne stavove o problemu nasilja i njegovog sprječavanja izrekli preko pisanih eseja.

Na kraju današnjeg posjeta učenicima se obratio zamjenik načelnika Policijske uprave Tonči Glumac koji se zahvalio na sudjelovanju u spomenutom preventivnom projektu, a učenicima su podijeljeni prigodni darovi.

Pročitajte još

Pripazite ispred Mercantea, kamioni ‘razvalili’ asfalt!

Dulist

Vlada povećala kvote za uvoz radne snage za 3000 radnih dozvola

Dulist

LJETO U VALAMARU Night at the Oscars i animirani filmovi u Parku Maslinata

Dulist