Zanimljivosti

Kako smanjiti račune energenata?

Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska), Grad Dubrovnik i Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA

 pozivaju u četvrtak, 3. svibnja u 11 sati na svečano otvaranje EE info galerije i EE info ureda, u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA.
 
EE Info galerija sačinjena je od informativno – edukativnih plakata i brošura sa EE savjetima primjenjivim u vlastitom kućanstvu, postavlja se na frekventna mjesta dostupna građanima te ujedno pruža pregled provedbe SGE projekta u Gradu. Također, otvara se EE Info ured namijenjen besplatnom savjetovanu građana o mjerama energetske efikasnosti primjenjivim u vlastitim kućanstvima koje mogu pridonijeti smanjenju računa za energente.
 
Nacionalni projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) provode Ministarstvo gospodarstvaProgram Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj(UNDP Hrvatska) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu zajedničkih aktivnosti poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

SGE je usmjeren na zgrade u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave, a glavni su mu ciljevi primjena modela kontinuiranog i sustavnog gospodarenja energijom, strateškog planiranja energetike i održivog upravljanja energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini. Navedeno doprinosi smanjenju troškova za energente uslijed racionalnije potrošnje energenata, uz istovremeno smanjenje emisija štetnih plinova u atmosferu, a potiče se i razvoj novih djelatnosti i lokalnog poduzetništva.
 
Građani informacije mogu dobiti i na UNDP-ovoj internet stranici www.ee.undp.hr i besplatnom info telefonu 0800 200 170.
 

Pročitajte još

HIROVCI Pitaju se svi zašto jurcamo po Pacifiku. Ne, nismo ugradili WARP pogon

Dulist

Predstavljen Zbornik radova o Pupnatu autora Nevena Fazinića

Dulist

ULICAMA NAŠEG GRADA Klapa Linđo na skalinima Dominikanaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija