Zanimljivosti

Kako skinuti višak kilograma?

Kako skinuti višak kilograma?

Lijepo vrijeme nam je stiglo, i najavljuje početak ljeta i kupanja.

Ukoliko ste ove zime nabacili nekoliko kila više, pravo je vrijeme da se posvetite svom izgledu kako bi zablistali na plaži u novom kupačem kostimu. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako što prije izgubiti višak kilograma. Najbolja šansa za uspjeh se krije u podjeli na male, podnošljive faze s kojima ćete se svakodnevno moći nositi, sugeriraju stručnjaci. Kada postavite svoj cilj, odvojite vrijeme kako biste vizualizirali osobu kakvom ćete postati kad ostvarite cilj.

On, na primjer, može uključivati sudjelovanje u određenoj aktivnosti ili ponovni ulazak u omiljene (trenutno premalene) traperice ili haljinu. Sljedeći korak uključuje podjelu cilja na segmente i postupni prestanak konzumacije namirnica loših za vaš organizam.

– Započnite sa smanjenim unosom gaziranih sokova, a sljedeći tjedan eliminirajte sir iz svog sendviča. Također je važno shvatiti da izgladnjivanjem nećete ništa postići. Ove pozitivne promjene će rezultirati i dobrim osjećajem koji će vam dati poticaj da napredujete do cilja- savjetuje Stefanie C. Barthmare, psihoterapeutkinja američke bolnice Houston, piše ordinacija.hr.

Iznenadno odbacivanje svih nezdravih namirnica može funkcionirati nekoliko dana ili tjedana. Ali kada počnete razmišljati o vlastitom ograničavanju, velika je vjerojatnost da ćete se vratiti starim prehrambenim navikama što će izazvati dodatno gomilanje kilograma.
Stoga, prije no što počnete provoditi svoju odluku, podijelite proces mršavljenja na nekoliko etapa kako biste sam proces što lakše podnijeli – kako psihički tako i fizički.

Foto: www.shutterstock.com
 

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist