Zanimljivosti

Kako pripremiti sočan kolač od limuna?

Kako pripremiti sočan kolač od limuna?

Prozračan i mekan, aromatičan i sočan…

Jednostavan za pripremu, ovaj sočan kolač vrlo brzo će postati vaša omiljena slastica. Poslužite ga uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije koji će se divno spojiti s limunastom aromom u biskvitu.

Ovaj kolač možete upotrijebiti i kao podlogu za tortu ako je premažete finom kremom od vanilije i dodate šaku voća. No, odličan će biti i sam uz popodnevnu šalicu čaja ili kave.

Potrebno vam je:

200 g šećera

50 g maslaca

3 limuna (korica dva i sok 3 limuna)

3 jaja

2 žličice praška za pecivo

250g brašna

Rum

Šećer u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Nasjeckajte ili ogulite dva limuna pa naribajte koricu i pomiješajte je sa šalicom šećera. Miješajte prstima kako bi se šećer bolje uhvatio za koricu. Dodajte maslac i jaja cijelo vrijeme miksajući. Zalijte s malo ruma pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Pomiješajte žlicom pa dodajte sok jednog limuna i, ako je potrebno, malo mlijeka. Pecite oko 45 minuta dok kolač ne dobije boju. Dok se kolač peče, pomiješajte sok jednog limuna s malo šećera. Izvadite kolač iz pećnice, vilicom izbušite rupe pa prelijte taj sok po biskvitu. Pustite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Izvor: Gastro.hr

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist