Aktualno

Kako podići svijest o e-poslovanju?

Direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika, Andrea Novaković i Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras potpisali  su

Ugovor za početak provedbe projekta „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja, faza II, e-Poslovanje II“  financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku, 19.lipnja 2013. godine  u Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu.
Temeljem natječaja, Ministarstvo će financirati 10 novih potpornih institucija, a Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA je jedina institucija s područja Dubrovačko-neretvanske županije koja je dobila ovaj natječaj.

U sklopu projekta osim dodatnih znanja i vještina potporne institucije dobit će i  informatičku opremu u ukupnoj vrijednosti od 500.000 eura koja će pripomoći razvoju e-poslovanja u njihovim sredinama. Tehničku pomoć korisnicima  pružit  će  konzultanti tvrtke ECORYS Polska uz suradnju i koordinaciju Ministarstva.

DURA će kroz ovaj projekt dobiti tehničku pomoć koja se odnosi na transfer znanja (know-how) i vještina, razvoj i jačanje institucije, odnosno podršku razvoju strategije razvitka elektroničkog poslovanja, usluge mentorstva i edukacijskog programa o e-poslovanju i e-trgovanju, procjenu potreba za ICT opremom sukladno kojoj će se napraviti tehničke specifikacije za nabavu iste i kontinuirana pomoć i savjetovanje tijekom provedbe projekta.

Tijekom projekta DURA će u svojim prostorijama  informatički opremiti učionicu za potrebe daljnje edukacije poduzetnika s dubrovačkog područja. Također, održat će se niz edukacija i seminara za poduzetnike te kampanje podizanja svijesti o e-poslovanju.
Glavni partner projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta RH. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA IIIC Regionalna konkurentnost i Vlade RH, traje 22 mjeseca od siječnja 2013 do studenog 2014. godine.

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija