Aktualno

Kako podići svijest o e-poslovanju?

Direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika, Andrea Novaković i Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras potpisali  su

Ugovor za početak provedbe projekta „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja, faza II, e-Poslovanje II“  financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku, 19.lipnja 2013. godine  u Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu.
Temeljem natječaja, Ministarstvo će financirati 10 novih potpornih institucija, a Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA je jedina institucija s područja Dubrovačko-neretvanske županije koja je dobila ovaj natječaj.

U sklopu projekta osim dodatnih znanja i vještina potporne institucije dobit će i  informatičku opremu u ukupnoj vrijednosti od 500.000 eura koja će pripomoći razvoju e-poslovanja u njihovim sredinama. Tehničku pomoć korisnicima  pružit  će  konzultanti tvrtke ECORYS Polska uz suradnju i koordinaciju Ministarstva.

DURA će kroz ovaj projekt dobiti tehničku pomoć koja se odnosi na transfer znanja (know-how) i vještina, razvoj i jačanje institucije, odnosno podršku razvoju strategije razvitka elektroničkog poslovanja, usluge mentorstva i edukacijskog programa o e-poslovanju i e-trgovanju, procjenu potreba za ICT opremom sukladno kojoj će se napraviti tehničke specifikacije za nabavu iste i kontinuirana pomoć i savjetovanje tijekom provedbe projekta.

Tijekom projekta DURA će u svojim prostorijama  informatički opremiti učionicu za potrebe daljnje edukacije poduzetnika s dubrovačkog područja. Također, održat će se niz edukacija i seminara za poduzetnike te kampanje podizanja svijesti o e-poslovanju.
Glavni partner projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta RH. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA IIIC Regionalna konkurentnost i Vlade RH, traje 22 mjeseca od siječnja 2013 do studenog 2014. godine.

Pročitajte još

U SRCU SEZONE Evo koje Libertasove linije neće voziti vikendima i blagdanima!

Dulist

‘DANI SPOJENIH SEMAFORA’ Kolone kroz Župu, naoružajte se strpljenjem

Dulist

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija