Aktualno

Kako odgovoriti na ekonomske izazove?

Kako odgovoriti na ekonomske izazove?

Na Sveučilištu u Dubrovniku jutros je otvoren međunarodni znanstveni skup ”Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2013) – Innovative Approaches to the Contemporary Economic Problems“.

Na ovoj znanstvenoj konferenciji o inovativnim pristupima rješavanju aktualnih ekonomskih problema znanstvenici iz Hrvatske i svijeta će od petka do nedjelje raspravljati o aktualnim pitanja iz područja ekonomije, turizma i poslovnog upravljanja. Osim nastavnika i znanstvenika, na konferenciji sudjeluju i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, dubrovački gospodarstvenici, predstavnici civilnog društva i mnogi drugi.

Cilj konferencije je okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta da prikažu postignuća svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. U svom pozdravnom govoru pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju docent dr. sc. Ivona Vrdoljak-Raguž podsjetila kako se ovaj bitan skup održava povodom deset godina uspješnog znanstvenog djelovanja.

– Želimo potaknuti raspravu o idejama za održivi razvoj i konkurentnost u ekonomski nestabilnom okruženju – istakla je Vrdoljak-Raguž. Prorektor za međunarodnu suradnju i znanost Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vlatko Lipovac podsjetio je na deset godina razvitka sveučilišta, ali i naglasio vezu ekonomije i poslovnog svijeta s tehnologijom. U ime Dubrovačko-neretvanske županije nazočnima se obratila zamjenica župana Marija Vučković.

Po otvaranju uvodna predavanja održali su ugledni profesori dr. sc. Frederic Dimanche iz Francuske, dr. sc. Peter Keller iz Švicarske, inače predsjednik Međunarodnog udruženja turističkih stručnjaka te dr. sc. John Pisapia iz SAD-a.

Očekuje se da će se konferencija, koja se održava uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, odvijati u dvogodišnjim ciklusima.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist