Natrag
25.4.2019 22:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kako napraviti detoksikaciju od pametnog telefona?

31.3.2017 @ 6:33 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

I vama je život nezamisliv bez pametnog telefona? Okrenite se oko sebe i probajte naći nekog tko ne drži, tipka ili ‘roni po’ svom smartphoneu. Teško, zar ne?

Portal Alternativa za Vas navodi kako su istraživanja pokazala zabrinjavajući utjecaj pretjerane upotrebe pametnog telefona na ljudski život i zdravlje, jer jedno od petero mladih provjerava telefon svako – pet minuta!
Studije su pokazale kako ovisnost o smartphoneu smanjuje sposobnost pamćenja i koncentracije, te povećava osjećaj tjeskobe i nervoze.

Kako biste odredili jeste li i vi ovisni o svom pametnom telefonu, postavite si sljedeća pitanja:

Osjećate li nervozu i tjeskobu dok iščekujete poziv ili poruku na svom smartphoneu?
Padate li u očaj ako se slučajno negdje zaputite bez njega?
Provjeravate li neprestano poruke, e-mailove i statuse na društvenim mrežama?

Sve su to znakovi ovisnosti koji ukazuju na to da je vašem organizmu potreban detoks čak i od – pametnog telefona. Kako ga učiniti, savjetuje Alternativa za Vas u višetjednom programu, a mi ćemo prenijeti nekoliko savjeta.

Namjestite zvuk na smartphoneu na bešumno, kod kuće odložite pametni telefon na neko mjesto, primjerice u prazan koš, pa ga uzmete tek kad planirate izaći negdje van, isključite na njemu nepotrebne notifikacije i aplikacije te smartphone više ne upotrebljavate za komunikaciju na društvenim mrežama. Ostatak ‘odvikavanja’ pročitajte ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana