Natrag
17.2.2019 06:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kako je nekoć izgledao otok Lokrum?

7.12.2012 @ 22:21 Dulist Kultura
19;19

Podijelite:

Izložba fotografija  „Otok Lokrum – nekad“ otvorena je ovog petka u dvorani Visia. Autori izložbe su Lukša Lucianović i Edi Šuljak, u suradnji sa Slobodanom Vukovićem.

 – Kad smo počeli razmišljali o ovoj izložbi, upitao sam se gdje naći fotografije, a ovdje ima preko 150 fotografija. I onda sam pitao Edia Šuljka i kad mi je pokazao koliko ima fotografija i kakvih sve ima fotografija, bio sam siguran da ćemo sve ovo napraviti i da neće biti problema. Kako sam se pripremao za skupljanje slika, proučio sam malo i Lokrum. Pronašao sam vrlo zanimljiv simpozij i o tome je Slobodan Vukovaić napisao jedan tekst. Riječ je o  školi arhitekture od 1890. do 1915. I u tome ciklusu različiti su studenti imali svoje diplomske radove. Tako je nastao jedan prijedlog 1900. da se Lokrum sruši i tamo napravi palača mira i kongresna dvorana, a 1908. da se tamo napravi hotel i da se od hotela do tvrđave Svetoga Ivana napravi žičara – istaknuo je Lukša Lucianović.

Na otvaranju su govorili i Kristina Čurčija, Slobodan Vuković te Milan Perić.
 
Ovu izložbu organizirali su Udruga za očuvanje tradicije dubrovačkog turizma ''Dubrovački izlog'' i Javna ustanova ''Rezervat Lokrum''. 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana