Kultura

Kako je nekoć izgledao otok Lokrum?

Izložba fotografija  „Otok Lokrum – nekad“ otvorena je ovog petka u dvorani Visia. Autori izložbe su Lukša Lucianović i Edi Šuljak, u suradnji sa Slobodanom Vukovićem.

 – Kad smo počeli razmišljali o ovoj izložbi, upitao sam se gdje naći fotografije, a ovdje ima preko 150 fotografija. I onda sam pitao Edia Šuljka i kad mi je pokazao koliko ima fotografija i kakvih sve ima fotografija, bio sam siguran da ćemo sve ovo napraviti i da neće biti problema. Kako sam se pripremao za skupljanje slika, proučio sam malo i Lokrum. Pronašao sam vrlo zanimljiv simpozij i o tome je Slobodan Vukovaić napisao jedan tekst. Riječ je o  školi arhitekture od 1890. do 1915. I u tome ciklusu različiti su studenti imali svoje diplomske radove. Tako je nastao jedan prijedlog 1900. da se Lokrum sruši i tamo napravi palača mira i kongresna dvorana, a 1908. da se tamo napravi hotel i da se od hotela do tvrđave Svetoga Ivana napravi žičara – istaknuo je Lukša Lucianović.

Na otvaranju su govorili i Kristina Čurčija, Slobodan Vuković te Milan Perić.
 
Ovu izložbu organizirali su Udruga za očuvanje tradicije dubrovačkog turizma ''Dubrovački izlog'' i Javna ustanova ''Rezervat Lokrum''. 

Pročitajte još

BEZ KUSTOSA, PREDGOVORA Izložba Lene Kramarić koja je skoro ostala i bez naziva

Dulist.hr

Ljekarništvo Male braće upisano u Registar kulturnih dobara Hrvatske

Dulist

70. IGRE Impresivan slavljenički nastup ansambla LADO unatoč lošem vremenu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija