Natrag
20.2.2019 02:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kako je Gojun predstavio svoju kandidaturu

19.9.2012 @ 15:06 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Kako doznajemo iz krugova bliskih dubrovačkom SDP-u, a o čemu je već ranije pisao i duList, bivši gradski vijećnik i zamjenik predsjednice dubrovačkog SDP-a Mladen Gojun uputio je članovima Gradskog odbora SDP-a

službeni prijedlog za kandidaturu na idućim lokalnim izborima u svibnju 2013. godine.

Gojun navodi kako ga je na kandidaturu nagnala nezavidna situacija u kojoj se na kraju mandata našao SDP sa svojim koalicijskim partnerima. Podsjetio je svoje stranačke kolege kako je još na početku mandata izrazio protivljenje „tajnom poslovnom ugovorom“ kojeg su bez znanja Gradskog odbora i središnjice potpisale tatjana Šimac Bonačić i Olga Muratti, čime su dopustile Nezavisnoj listi Pera Vićana da preuzme glavnu riječ u upravljanju Dubrovnikom.

Gojun je također podsjetio i kako je nakon izbijanja afere Šipan izašao iz Gradskog vijeća zahtijevao da se stranka ogradi od radnji gradonačelnika Vlahušića i gradskog vijećnika Pera Vićana. Mnogi  su radije, istaknuo je Gojun, umjesto obraza tada spasili svoje fotelje i visoke plaće.

U pismu Gojun procjenjuje kako SDP  nema velikih izgleda za uspjeh na izborima, "bez potpunog zaokreta od postojeće politike“, a moguću pobjedu na izborima prvog SDP-ovog gradonačelnika Dubrovnika smatra "ostvarenjem povijesnog cilja".

– Novi demokratski standardi nespojivi su s tajnim ugovorima, nekonzultiranjem najvažnijih stranačkih tijela kod donošenja strateških odluka, otuđivanjem stranačke baze i naših simpatizera žrtvovanjem javnog interesa poradi onih sitnih privatnih interesa – istaknuo je Gojun u pismu članovima Gradskog odbora SDP-a.

Na kraju svog obraćanja Gojun je pozvao članove GO-a da svi skupa učine „zaokret u odnosu na postojeću politiku, koju nam, nažalost, drugi vode“, jer samo s „kandidatom neokaljana ugleda i moralnim integritetom“, kakvim se valjda Gojun smatra, SDP može pred građane izaći čista obraza.

Zanimljivo je primjetiti kako je Gojun među svoje kontakt podatke uvrstio i internetsku stranicu www.mladengojun.com koja zapravo ne postoji. Dobar početak kandidature…

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana