Natrag
19.1.2019 06:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kako je Dubrovnik oduševio novopečenu princezu Meghan Markle?

21.5.2018 @ 14:15 Dulist dulist IN

Podijelite:

Novopečena princeza, donedavno poznata hollywoodska glumica Meghan Markle prije četiri je godine posjetila i Hrvatsku gdje se među ostalim oduševila Dubrovnikom i otocima.

Tijekom svog boravka u Lijepoj našoj Meghan je na svom, sada obrisanom, blogu The Tig zapisivala detalje svoga putovanja. Vrijedi dodati kako je nakon kraljevskog vjenačanja također obrisala i profile na društvenim mrežama.

– Obilaženje otoka, plutajuće ljepote u Jadranskom moru stiješnjenom između Italije i Hrvatske, vrijedno je zlata (ili Kuna, ako ćemo ići po lokalnoj valuti). Počevši od srednjovjekovnog Dubrovnika, čija arhitektura na liticama i povijest oduzimaju dah, preko Korčule i Visa do Hvara pokazat će vam što dalmatinska obala nudi – spektakularna vina, svježe morske plodove, predivne zelene površine i slikovite stijene, malo noćnog života i naravno more ispred vaših nogu – započela je Meghan svoj opis odmora u Dalmaciji.

Potom nastavlja opisivati svaku pojedinačnu destinaciju koju je posjetila. Tako je u Dubrovniku posjetila Villu Dubrovnik koju opisuje kao luksuzni boutique hotel na liticama, kako prenosi Index.

– Šetnja mramornim Stradunom, upijanje snage predivnog okruženja, zidine tvrđave (à la Igra prijestolja), lokalni kafići i restorani poredani u pješačkoj zoni Starog grada i plesna skupina Linđo koja pleše na otvorenim pozornicama. Uzmite ležaljku u kafiću Buza, gdje ćete moći gledati turiste i domaćine kako skaču s litica u more – savjetovala je Meghan.

Preporučila je večere u nekoliko restorana sa svježim morskim plodovima te poručila da se u hrani itekako osjeti da je Italija hrvatska susjeda. Potom se prebacila na Korčulu.

– Unajmite privatni taxi brod ili idite trajektom te provedite noć na Korčuli. Prijavite se u hotel Lešić-Dimitri, biskupovu palaču iz 18. stoljeća i prošećite gradom punim kamenih kuća i okruženim srednjovjekovnim zidinama. U centru grada u kojem se rodio Marko Polo, nalazi se gotička renesansna katedrala – opisivala je tada.

– Korčula je mala pa je boravak na jednu večer ovdje dovoljan, osim ako ne želite čitati knjigu i provoditi dane uz čašu lokalnog vina – zaključila je.

Meghan Markle instagram

 

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana