DuList IN

Kako je Dubrovnik oduševio novopečenu princezu Meghan Markle?

Kako je Dubrovnik oduševio novopečenu princezu Meghan Markle?

Novopečena princeza, donedavno poznata hollywoodska glumica Meghan Markle prije četiri je godine posjetila i Hrvatsku gdje se među ostalim oduševila Dubrovnikom i otocima.

Tijekom svog boravka u Lijepoj našoj Meghan je na svom, sada obrisanom, blogu The Tig zapisivala detalje svoga putovanja. Vrijedi dodati kako je nakon kraljevskog vjenačanja također obrisala i profile na društvenim mrežama.

– Obilaženje otoka, plutajuće ljepote u Jadranskom moru stiješnjenom između Italije i Hrvatske, vrijedno je zlata (ili Kuna, ako ćemo ići po lokalnoj valuti). Počevši od srednjovjekovnog Dubrovnika, čija arhitektura na liticama i povijest oduzimaju dah, preko Korčule i Visa do Hvara pokazat će vam što dalmatinska obala nudi – spektakularna vina, svježe morske plodove, predivne zelene površine i slikovite stijene, malo noćnog života i naravno more ispred vaših nogu – započela je Meghan svoj opis odmora u Dalmaciji.

Potom nastavlja opisivati svaku pojedinačnu destinaciju koju je posjetila. Tako je u Dubrovniku posjetila Villu Dubrovnik koju opisuje kao luksuzni boutique hotel na liticama, kako prenosi Index.

– Šetnja mramornim Stradunom, upijanje snage predivnog okruženja, zidine tvrđave (à la Igra prijestolja), lokalni kafići i restorani poredani u pješačkoj zoni Starog grada i plesna skupina Linđo koja pleše na otvorenim pozornicama. Uzmite ležaljku u kafiću Buza, gdje ćete moći gledati turiste i domaćine kako skaču s litica u more – savjetovala je Meghan.

Preporučila je večere u nekoliko restorana sa svježim morskim plodovima te poručila da se u hrani itekako osjeti da je Italija hrvatska susjeda. Potom se prebacila na Korčulu.

– Unajmite privatni taxi brod ili idite trajektom te provedite noć na Korčuli. Prijavite se u hotel Lešić-Dimitri, biskupovu palaču iz 18. stoljeća i prošećite gradom punim kamenih kuća i okruženim srednjovjekovnim zidinama. U centru grada u kojem se rodio Marko Polo, nalazi se gotička renesansna katedrala – opisivala je tada.

– Korčula je mala pa je boravak na jednu večer ovdje dovoljan, osim ako ne želite čitati knjigu i provoditi dane uz čašu lokalnog vina – zaključila je.

Meghan Markle instagram

Kako je Dubrovnik oduševio novopečenu princezu Meghan Markle? Kako je Dubrovnik oduševio novopečenu princezu Meghan Markle?

 

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović