DuList IN

Kako izgledati savršeno na dan vjenčanja? Zna Ana Vukas!

Kako izgledati savršeno na dan vjenčanja? Zna Ana Vukas!

Odabrati pravi make up za svoj najsvečaniji dan života također je jedna od bitnih odluka kako biste se osjećale – savršeno.

Neke mladenke će se odlučiti za naglašeni make up, dok će druge pak odabrati onaj decentni. Jasno, najvažnije je da odluka bude vaša i da se osjećate dobro. Bilo bi dobro da se odlučite da make up prepustite profesionalnom šminkeru – osim što će vaše želje pretvoriti u stvarnost, profesionalni šminkeri imaju kvalitetnu šminku koja osigurava postojanost cijeli dan.

Najbitnija je dobra i kvalitetna podloga, te fiksator make up-a. Bez obzira je li riječ o vlažnom vremenu, suncu ili hladnoći, oni će osigurati postojanost. Savjetujem obvezni probni make up, tada se možete prepustiti u ruke vizažista i ukoliko ste nezadovoljni, predložite neke ideje. Jako je važno još na probi reći što volite, a što ne. Zamolite da vam na papir napišu broj podloge, pudera i rumenila, Kako biste bili sigurni – i tako da se na dan vjenčanja možete bez stresa i nervoze prepustiti u ruke vizažista.

Na probu dođite sa slikom koja prikazuje kakav make up vam se sviđa, donesite sliku vjenčanice i sliku vašeg buketa. Obično se kombinira ista boja iz buketa s usnama i obrazima. To se, naravno, odnosi na nježnije boje! Mat efekt na vašem licu će izgledati ljepše na slikama, jer neće biti dodatnog sjaja. Slobodno se odlučite za umjetne trepavice, one će jos više naglasiti vaše oči.

– Što se tiče dana vjenčanja, mladenkama napomenem da sa sobom nose odgovarajući ruž za usne i papirnatu maramicu. Kad se oznojit, samo ju lagano naslonite na lice i ona će upiti masnoću a make up će ostati netaknut – kaže Ana.

Frizura – elegantna i postojana

Pri odabiru frizure morate znati da ćete biti u centru pažnje. Upravo zato bi frizura trebala biti stvorena baš za vas, da pristaje vašoj haljini i stilu, te obliku lica. Ona mora biti elegantna i postojana te vas ne smije sputavati.

Bilo da se radi o glatkoj i zalizanoj ili spustenoj i ležernijoj punđi, s podignutom kosom teško možete pogriješiti. U zadnje vrijeme su vrlo moderne opuštenije punđe koji djeluju prirodno i vrlo romantično. Tu su i klasične punđe s pokojim dodatkom ili pak kombinacija kovrči i pletenica koja daje poseban šarm. Kad idete na probu za frizuru, ako imate ponesite sa sobom ukras koji ćete imati u kosi ili veo, jer ne ide svaki ukras na svaku frizuru.

Ne mora značiti da ce neka frizura koju ste pronašli u časopisu biti idealno riješenje za vas, budite otvoreni sa vašim frizerom kako biste našle idealno rješenje. Nemojte za taj dan eksperimenitirati s totalno drugačijom frizurom, ali nemojte niti napraviti nešto prejednostavno. Taj dan morate pokazati svoju osobnost, pokazati sebe u najboljem svijetlu, zasjati, a ne da vas niti Vaš zaručnik ne prepozna! Probu za frizuru radite tek kad ste našle vjenčanicu, jer je to jako važno za odlucit hoće li biti podignuta, spuštena ili možda pak ‘u stranu’.Slikajte frizuru kako biste je imale na dan vjenčanja. Nemojte pretjerivati – ponekad, manje je više.

Dvoumite se ići u salon ili zvati frizera i vizažista doma? Sve ima svoje prednosti i mane. Dvije mladenke će nam reći svoje mišljenje o tome.

VALENTINA HENDIĆ
Meni kao mladenki je puno više odgovarao salon, upravo zato što je manja gužva te se lako opustiti, a ujedno se i psihički pripremam, što je vrlo važno za svaku mladu na dan vjenčanja – da se, osim što izgleda dobro, dobro i osjeća! U tome će joj sigurno pomoći upravo odlazak u salon.

DARIJA MASLE
Meni osobno je puno više odgovarao dolazak doma, nego odlazak u salon. Mislim da bi mi odlazak u salon bio samo dodatan stres, a uz sav stres tog dana, razmišljanje o tom kako ću doći do salona i iz salona, hoću li uništiti frizuru i šminku, hoće li me na vrijeme primiti i hoću li stići doma na vrijeme, mi stvarno taj dan nije bilo potrebno. Puno sam se bolje osjećala doma u poznatom okruženju i sve je prošlo puno opuštenje i uz šalu s ljudima koji su svakodnevno uz mene! Dom mi je pružio puno veći osjećaj sigurnosti i puno manje stresa, nego što bi mi odlazak u salon pružio.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist