Natrag
17.2.2019 13:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kako instalirati hidrometorološki radar?

31.5.2013 @ 17:54 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Koordinator projekta ADRIARadNet za Dubrovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović i predstavnik talijanskog pratnera Frank Marzano susreli su se u Tirani sa zamjenikom ministra unutarnjih poslova Republike Albanije Ferdinandom  Ponijem i direktorom albanske Uprave za žurna stanja Alfredom Ollijem.

Na sastanku se razgovaralo o važnosti prekogranične suradnje zemalja jugoistočne Europe u području zaštite i spašavanja, budućoj zajedničkoj suradnji na izradi i realizaciji projekata koji mogu konkurirati za sredstva iz fondova Europske unije te posebno o aktualnom projektu ADRIARadNet. Cilj projekta je instalacija četiri hidrometeorološka radara na području Jadrana: dva u Italiji te po jedan u Albaniji i Hrvatskoj i to na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Uspostava jedinstvenog hidrometeorološkog radarskog sustava srednjeg i južnog Jadrana doprinjela bi  preventivnom djelovanju žurnih službi u cilju zaštite ljudskih života i imovine na područjima koja mogu biti pogođena nevremenom. Sudionici sastanka razgovarali su odabiru najpovoljnih lokacija za postavljanje radara u Italiji, Albaniji i Hrvatskoj te početku postupka procedure javne nabave potrebne opreme i uređaja.

U hrvatskom izaslanstvu također su bili i član projektnog tima zadužen za provođenje postupka javne nabave Maro Hađija te stručnjak za radarske sustave Državnog hidrometeorološkog zavoda Zvonko Komerički.
 
Projekt ADRIARadNet vrijedan je 21 milijun kuna, a završava u rujnu 2014. godine.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana