Vaše vijesti

“Kako gradonačelnik gradi dječja igrališta?!”

U jeku predizbornih otvaranja starih i novih igrališta na adresu redakcije stigao je e-mail jedne zabrinute majke iz Nove Mokošice, koja ističe kako je situacija, zapravo, loša i što je još važnije, opasna po sigurnost djece.

– Potaknuta predizbornim tekstovima koji svako malo se objave po pojedinim portalima kako je izgrađeno neko novo ili obnovljeno staro dječje igralište po pojedinim dijelovima grada šaljem Vam nekoliko fotografija dječjeg igrališta u Novoj Mokošici koje je 'obnovljeno' postavljanjem novih sprava, ali okoliš oko postavljenih sprava je opasan za djecu – stoji u pismu koje potpisuje zabrinuta majka iz Nove Mokošice.

– Također se uvjerite u kvalitetu radova jer su podloge na pojedinim mjestima nakon mjesec dana od postavljanja već ulegnute. Pitam se je li netko od nadležnih obišao i pregledao igralište ili je Nova Mokošica preko svijeta, a djeca Nove Mokošice manje vrijedna – navodi u pismu zabrinuta majka iz Nove Mokošice, koja nam je poslala i fotografije s igrališta kako bi potkrijepila svoje tvrdnje.

Podsjetimo, duList je već početkom siječnja pisao o sigurnosti na dječjim igralištima.

Naime, Grad kao vlasnik odgovoran je ukoliko dođe do ozljede korisnika igrališta, a ukoliko nema dokaze da igralište zadovoljava zahtjevima propisanih normi te da je svakodnevno održavano u ispravnom stanju, osim za štetu može odgovarati i za nemar, što bi u konačnici moglo dovesti i do kaznenog progona.

Pročitajte još

PARKIRANJE NA KANTAFIGU Autobus ne može stati na stanicu, stvara se kolona koja čeka

Dulist

MARKO MUJAN Vrući vrh koruptivne sante leda i u Dubrovniku

Dulist

PRIZNANJE BREKO KUSTURA Dala doprinos na ponovnom otkrivanju vrijednosti glazbe fra Bernardina Sokola

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija