Vaše vijesti

“Kako gradonačelnik gradi dječja igrališta?!”

"Kako gradonačelnik gradi dječja igrališta?!"

U jeku predizbornih otvaranja starih i novih igrališta na adresu redakcije stigao je e-mail jedne zabrinute majke iz Nove Mokošice, koja ističe kako je situacija, zapravo, loša i što je još važnije, opasna po sigurnost djece.

– Potaknuta predizbornim tekstovima koji svako malo se objave po pojedinim portalima kako je izgrađeno neko novo ili obnovljeno staro dječje igralište po pojedinim dijelovima grada šaljem Vam nekoliko fotografija dječjeg igrališta u Novoj Mokošici koje je 'obnovljeno' postavljanjem novih sprava, ali okoliš oko postavljenih sprava je opasan za djecu – stoji u pismu koje potpisuje zabrinuta majka iz Nove Mokošice.

– Također se uvjerite u kvalitetu radova jer su podloge na pojedinim mjestima nakon mjesec dana od postavljanja već ulegnute. Pitam se je li netko od nadležnih obišao i pregledao igralište ili je Nova Mokošica preko svijeta, a djeca Nove Mokošice manje vrijedna – navodi u pismu zabrinuta majka iz Nove Mokošice, koja nam je poslala i fotografije s igrališta kako bi potkrijepila svoje tvrdnje.

Podsjetimo, duList je već početkom siječnja pisao o sigurnosti na dječjim igralištima.

Naime, Grad kao vlasnik odgovoran je ukoliko dođe do ozljede korisnika igrališta, a ukoliko nema dokaze da igralište zadovoljava zahtjevima propisanih normi te da je svakodnevno održavano u ispravnom stanju, osim za štetu može odgovarati i za nemar, što bi u konačnici moglo dovesti i do kaznenog progona.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist