Natrag
26.4.2019 08:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kako do grobnice na groblju Dubac? Pročitajte prijedlog

5.10.2016 @ 21:48 Dulist Aktualno
15;15

Podijelite:

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić obišao je ovu srijedu radove na groblju Dubac.

Prije obilaska u pratnji pročelnice Upravnog odjela za financije i naplatu Anite Burić u prostorijama Općine Župa dubrovačka održao je sastanak s načelnikom Općine Silviom Nardellijem i direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom.

Direktor Lonza izvijestio je kako je početkom fizičkih radova na groblju pojačan i interes građana, koji svakodnevno traže informacije kako osigurati svoje grobnice. Stoga je, sukladno već ranije usuglašenim stavovima, gradonačelnik Vlahušić predložio da se građani Grada i Općine pozovu na uplatu akontacija u iznosu od 1000 kuna na zaseban račun namijenjen isključivo za izgradnju groblja. Uplatom građani stječu pravo odabira grobnice. Građani će potom potpisati predugovor i obvezati se da će nakon ishođenja građevinske dozvole, a prije samog početka radova uplatiti ostatak do punog iznosa grobnice.

Dogovoreno je i da će Grad i Općina pozvati poslovne banke da svojim klijentima koji nisu u mogućnosti uplatiti cjelokupni iznos ponude povoljne kreditne linije. Podsjetimo, cijenegrobnica kreću se od 55 do 84 tisuće kuna, dok je većini grobnica cijena 60 000 kuna.

Na samom gradilištu u tijeku su radovi na četiri potporna zida. Natječaj za izgradnju zapadnog potpornog zida je proveden, a idućeg tjedna slijedi potpisivanje ugovora. Otvaranje ponuda pristiglih na natječaj za odabir izvođača za izgradnju pristupne ceste čija je procijenjena projektantska vrijednost 6 milijuna kuna, održat će se 20. listopada.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana