Aktualno

Kako do grobnice na groblju Dubac? Pročitajte prijedlog

Kako do grobnice na groblju Dubac? Pročitajte prijedlog

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić obišao je ovu srijedu radove na groblju Dubac.

Prije obilaska u pratnji pročelnice Upravnog odjela za financije i naplatu Anite Burić u prostorijama Općine Župa dubrovačka održao je sastanak s načelnikom Općine Silviom Nardellijem i direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom.

Direktor Lonza izvijestio je kako je početkom fizičkih radova na groblju pojačan i interes građana, koji svakodnevno traže informacije kako osigurati svoje grobnice. Stoga je, sukladno već ranije usuglašenim stavovima, gradonačelnik Vlahušić predložio da se građani Grada i Općine pozovu na uplatu akontacija u iznosu od 1000 kuna na zaseban račun namijenjen isključivo za izgradnju groblja. Uplatom građani stječu pravo odabira grobnice. Građani će potom potpisati predugovor i obvezati se da će nakon ishođenja građevinske dozvole, a prije samog početka radova uplatiti ostatak do punog iznosa grobnice.

Dogovoreno je i da će Grad i Općina pozvati poslovne banke da svojim klijentima koji nisu u mogućnosti uplatiti cjelokupni iznos ponude povoljne kreditne linije. Podsjetimo, cijenegrobnica kreću se od 55 do 84 tisuće kuna, dok je većini grobnica cijena 60 000 kuna.

Na samom gradilištu u tijeku su radovi na četiri potporna zida. Natječaj za izgradnju zapadnog potpornog zida je proveden, a idućeg tjedna slijedi potpisivanje ugovora. Otvaranje ponuda pristiglih na natječaj za odabir izvođača za izgradnju pristupne ceste čija je procijenjena projektantska vrijednost 6 milijuna kuna, održat će se 20. listopada.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist