Aktualno

Kako danas izgleda bivša Miss Jugoslavije?

Romanu Milutin Fabris danas svi poznaju kao uspješnu slikaricu. I malo tko se sjeća da je ova dama bila Miss Jugoslavije.

 Miss Jugoslavije bio je treći izbor u bivšoj državi, a cijela priča uopće nije imala glamurozan prizvuk. Novinar 'Sporta i Svijeta' došao je u školu koju je pohađala i slikao sve djevojke, a na osnovu fotografije Romana je pozvana na izbor. Romana je ispričala kako je i te 1959. bilo nemoralnih ponuda. Dokaz je tome i scena s novinarom koji je slikao djevojke u njezinoj školi, a koja se odigrala nakon što je proglašena Missicom.

Unatoč brojnim ponudama da postane glumica, Romana je ostala odana slikarstvu. Njezine slike i tapiserije osvojile su brojne svjetski poznate osobe. Tako je dok je imala izložbu u jednom dubrovačkom hotelu u kojem je odsjela pokojna britanska princeza Margaret uvažena gošća poželjela je kupiti njezinu tapiseriju. Romana je osobito ponosna što njezina slika koju je naslikala za papu Ivana Pavla drugog visi u muzeju u Vatikanu.
Upravo zato jer su joj radovi razasuti po cijelom svijetu napraviti njezinu retrospektivu nije bilo lako. No, već i ovaj mali presjek dao je dobar uvid u njezin put od intenzivnih tonova do bjeline i čistoće na njezinim današnjim radovima.

FOTO: Dnevnik.hr i DuList.hr

Pročitajte još

STALE GRADSKE URE Sat na zvoniku u kvaru

Dulist

VIDEO/VELIKI PLJESAK ZA MALE PLESAČE ‘Zumbastični’ završetak Trstenskog ljeta!

Dulist

OBAVIJEST OTOČANIMA Predajte zahtjeve za nove otočne iskaznice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija