Natrag
25.5.2018 22:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kako će Grad obilježiti 25. godišnjicu obrane Dubrovnika?

25.11.2016 @ 14:11 Dulist.hr Grad
6;6

Podijelite:

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić danas su predstavili program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja povodom 25. obljetnice uspješne obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu.

Gradonačelnik je ovom prigodom čestitao svim braniteljima koji su, kako je rekao, dočekali 25. obljetnicu obrane Dubrovnika. Zahvalio je svima koji su u vrijeme rata došli pomoći kako bi Dubrovnik bio slobodan grad.

– Bez slobodnoga Dubrovnika prije 25 godina, Hrvatska bi vjerojatno bila drugačija – ustvrdio je Vlahušić te dodao da je Grad za ovu obljetnicu napravio ‘lijep i simpatičan program’.

– Pozvali smo brojne goste, razgovarali smo i s Glavnim stožerom OSRH, i s MORH-om, i s Vladom, a sljedećeg tjedna ćemo izvijestiti na koji način će to biti ne samo lokalna, nego i nacionalna manifestacija – rekao je Vlahušić te zahvalio svima koji su radili na programu obilježavanja 25. obljetnice uspješne obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu.

Tatjana Šimac Bonačić istaknula je kako su u pripremi programa sudjelovali dubrovački branitelji i kako je ovakav program stvoren upravo na njihov prijedlog na Forumu branitelja. Dodala je kako je ovogodišnji program drugačiji nego prijašnji.

– Ovogodišnji program je svečaniji i širi upravo jer obilježavamo 25 godina uspješne obrane grada Dubrovnika – rekla je Šimac Bonačić te posebno istaknula bogati kutlurni dio programa i ponovno naglasila da je cjelokupni program nastao na prijedlog dubrovačkih branitelja.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić rekao je kako su se on i njegovi suradnici potrudili da program obilježavanja 25 godina uspješne obrane Dubrovnika obuhvati sve dubrovačke škole i športske organizacije.

– Cijeli program počinje nečime na što smo mi u Gradu posebno ponosni a to je sat povijesti u dubrovačkim školama koji se, kao model za cijelu Hrvatsku, događa od završetka Domovinskog rata – istaknuo je Katičić te dodao da u sportskom dijelu programa ima nekih novosti, prije svega nogometni turnir u čast najmlađeg poginulog branitelja Josipa Zvone te utrka Stazom ‘deva’.

program-dana-dubrovackih-branitelja

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana