Aktualno

Kako će autobusi s Mosta “motat” prema Mokošici?

Mokošica će krajem rujna ostati bez cestovne veze s Gradom preko Sustjepana. Naime, najavljeno je zatvaranje prometa, i to od 24. rujna do 9. studenog, zbog rekonstrukcije kanalizacije na tom dijelu ceste.

Na pitanje na koji će način promet biti preusmjeren kroz Rijeku dubrovačku, iz gradske uprave odgovoreno nam je da će promet teći preko Mosta dr. Franja Tuđmana, obilazno.

– U slučaju zatvaranja mosta ili potrebe za prolazom interventnih vozila na gradilištu će se u svakom trenutku moći osigurati privremeni prolaz postavljanjem limova preko iskopa – ističu. Pri tome Libertasovi autobusi će skretati u Lozicu.

– Vezano za skretanje autobusa u Lozici, postavit će se privremena regulacija prometa u dogovoru s Hrvatskim cestama i prometnom policijom pa će oni moći s Mosta ići prema Mokošici – naglašavaju.

Budući da će autobusima, što je i laicima jasno, biti jako teško motati s Mosta i prema Mostu, zbog skučenog manevarskog prostora, za mišljenje o tom rješenju upitali smo i Marka Mišića, glavnog sindikalnog povjerenika za promet u Libertasu.

– Bit će nam vrlo nezgodno ako se odluči za takvo rješenje, ali će se o svemu morati očitovati i prometna policija. Za autobuse je na tom potezu u Lozici, za izlazak prema Mokošici, ili za skretanje prema Mostu, malo manevarskog prostora za motanje. Pri tome sasvim sigurno moramo prelaziti u drugu traku. No, postoji i mogućnost da će autobusi okretati na nekom drugom mjestu, prema Vrbici te se potom magistralom vraćati na most – objasnio je Mišić, dodavši kako će naravno vozači Libertasa postupati sukladnom odluci koju donesu mjerodavne institucije, ali da će im biti nezgodno ne negira.

Direktor Vodovoda Pero Mišković još prošli tjedan nije nam znao reći kada će biti promet zatvoren, ni kako će se on preusmjeriti.
– Dogovaramo se s izvođačem da pronađemo najkvalitetniji način i da zatvaranje bude što kraće. Žrtva se podnijeti mora, i to je tako. Trudimo se da zatvaranje bude što kraće – zaključio je Mišković.
 

Pročitajte još

Nova knjiga Lovra Kunčevića o razlozima društvene i političke stabilnosti Dubrovačke Republike

Dulist

[IZLOŽBA ANE OPALIĆ] Kako nas vrijeme modelira, oblikuje i mijenja?

Zvonimir Pandža

POPRIČALI SMO S NIKŠOM IVANČEVIĆEM Vatreni PR-ovac, ‘gospodar’ dronova i vatrogasno ‘veliko oko’

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija