Grad

KAD TEMPERATURE PADNU ISPOD NULE Gružani i Lapađani potrošili najviše struje!

KAD TEMPERATURE PADNU ISPOD NULE Gružani i Lapađani potrošili najviše struje!

Početak ove godine označio je, osim temperaturnih rekorda, i one u potrošnji struje, a najviše se trošilo u Gružu i Lapadu.

Naime, početkom siječnja temperature su svakodnevno padale ispod ništice, pucale su vodovodne cijevi, a zbog olujnog nevremena uzrokovane su teže štete na dalekovodu Čilipi – Popovići pa je tako bez opskrbe električnom energijom duže vrijeme bio i dio Konavala. Prema izvješću iz Elektrojuga, ovog siječnja probijeni su svi rekordi u potrošnji električne energije. Ovakvo stanje pretjerano ne iznenađuje s obzirom da se građani Dubrovnika sve manje griju na drva te je grijanje putem struje sve češće slučaj.

Najviše se ‘kurilo’ 10. siječnja
Opterećenje distribucijskog područja Elektrojuga u razdoblju od 1. siječnja 2017. do 15. siječnja 2017. iznosilo je 100,21 MW i ostvareno je 10. siječnja. Potrošnja električne energije za navedeni dan iznosila je 1.967.782 kWh. Za usporedbu, u istom intervalu u 2016. godini vršno opterećenje DP Elektrojug iznosilo je 69,62 MW s potrošnjom 1.306.818 kWh, što je značajno povećanje od nešto više od 30 MW.

U kojim dijelovima je sve dijelovima grada zabilježena povećana potrošnja potražite u tiskom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist