DuList IN

KAD SE VRIJEDNE RUKE SLOŽE U Josipovcu održana ’72 sata bez kompromisa’

KAD SE VRIJEDNE RUKE SLOŽE U Josipovcu održana '72 sata bez kompromisa'

Centar za rehabilitaciju Josipovac je ove godine prvi put sudjelovao u hvale vrijednoj inicijativi „72 sata bez kompromisa“ koja je ujedinila mlade volontere i korisnike ustanove u zajedničkoj volonterskoj akciji.

Dvadesetak mladih koji su koordinirali različita događanja u Centru Josipovac proteklog vikenda pokazali su veliko srce i svojim vedrim volonterskim duhom donijeli neopisivu radost svim korisnicima i djelatnicima. Od prvog dana akcije ranim jutrom krenulo je uređivanje prostorija u kojima korisnici borave. U suradnji sa stručnim timom Josipovca volonteri su korisnike uključili u različite grupe pa su tako sudjelovali u bojanju zidova, u pripremi kolača za korisnike doma za starije i nemoćne, te u čitanju priča. Svi su zajedno radili ali su se zasluženo zajedno i odmarali za vrijeme užine, ručka i večere između čega su se zabavljali plesom, pjesmom i igrom.

U prepoznatljivim zelenim majicama koje su volonteri darovali korisnicima udružene su volonterske snage u zajedničkoj akciji u kojoj su svi imali priliku dati svoj doprinos.

– Danas smo svi postali volonteri u međusobnom darivanju jedni drugima. Dogodila se ljubav na prvi pogled i na obostranu radost već smo počeli dogovarati nova druženja. Naši mladi su toliko posebni, puni nesebične ljubavi i želje za darivanjem sebe, svojih talenata i svoga vremena. U ime svih djelatnika i korisnika hvala im od srca na ovim nezaboravnim trenucima, na tolikom trudu i na svakom osmjehu koji su darovali našim korisnicima. Posebno im hvala što su prepoznali istinsku vrijednost služenja drugima i što su prihvatili ovaj unutarnji poziv provoditi i u ostalim danima svog životnog puta – izjavila je v. d. ravnateljica Centra za rehabilitaciju Josipovac Jelena Đuraš Gleđ te se ovom prigodom posebno zahvalila i Vijeću za mlade Dubrovačke biskupije pod vodstvom Ane Marčinko koji su zajedno sa Studentskim katoličkim centrom Dubrovnik i Caritasom Dubrovačke biskupije organizirali ovu akciju u Dubrovniku u koju su uključili i Centar Josipovac.

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist