Grad

KAD SE KINESKI SUVENIRI NAĐU NA NAŠIM POLICAMA Dubrovnik u Republici Srpskoj!?

Već smo odavno naviknuli da se Dubrovnik koristi za razne reklame svrhe, ali i kako se u dijelu suvenirnica prodaju suveniri koji nemaju baš nikakve veze s našim gradom. 

Ipak, jedan suvenir je izazvao na početku nove turističke sezone posebno čuđenje i nevjericu među Dubrovčanima. Naime, na društvenim se mrežama pojavila fotografija suvenira koji se navodno našao na policama jedne od brojnih dubrovačkih suvenirnica. Riječ je o otvaraču za boce s vizurom Grada i natpisom, Dubrovnik, Croatia, no ono što svima upada u oči jest natpis ‘Republika Srpska’ koji se nalazi na tom istom otvaraču, a k tome je i na ćirilici!

-Evo ovako to štancaju Kinezi pa vi dragi moji, samo nastavite kupovat kinesko i prodavat u suvenirnicama! Pri tom još komentirajte i rugajte se onima koji se trude sami proizvoditi i prodavati hrvatsko! Važno da s ovakvim proizvodima imate najbolje poslovne prostore po gradu i okolo! Bravo! Živio Dubrovnik u Republici srpskoj! – napisala je na Facebooku jedna naša sugrađanka uz fotografiju ovog suvenira.

Proizvodi s ovakvim greškama zaista se ne bi smjeli naći na policama naših butiga, posebno pored brojnih suvenira domaćih obrtnika koji itekako mogu konkurirati kineskim.

Foto: Facebook

 

Pročitajte još

Postavljena nova javna rasvjeta na dijelu Šetališta kralja Zvonimira

Dulist

FRANKOVIĆ IMA RECEPT Uklonit će se svi bankomati koji ne budu imali odobrenje konzervatora

Dulist

IGOR LEGAZ APELIRA ‘Prve skalice’ na kupalištu Gjivović nisu sigurne za izlazak iz mora

Dulist