Kultura

‘KAD MORE PRIČA’ Prva samostalna izložba Stjepka Bokarice

'KAD MORE PRIČA' Prva samostalna izložba Stjepka Bokarice

U izložbenom prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine u subotu je otvorena izložba ‘Kad more priča’ Stjepka Bokarice.

‘Stjepko Bokarica je autor koji tretira motiv kroz sadržaj osobnog doživljaja neke vrste granice između impresije i ekspresije, kao i statike i dinamike. U nekim elementima autor detaljno obrađuje temu koja je odraz njegovog dugogodišnjeg rada u tušu… Realnost! Iscrtavanje umjetnine do su realizma u skladnom prelazu druge materije, koja ipak na koncu objedinjava njegov rad u prepoznatljiv stil. Na eksponatima dominira pariško modra boja kao sinergija misterioznosti morskih dubina i duha autora, dok s druge strane zagazisto indian žuta odražava eksperimentalan način pristupa autora svojoj ‘ljubavi’, a to je daljina, potraga koju njegovi brodovi duboko gazeći valove nastoje otvoriti vrata nekom gledaocu nepoznatog svijeta treće dimenzije. U toj igri postojanja autor hita i prizore plošnog karaktera, no ipak otvorenog pejzaža. Gracioznost svih elemenata likovnog djela nesputano odlazi u priču koju ožive ovdašnji ljudi, pomorci… Te priče su nagovještaji raznih sudbina – onih bivših sadašnjih i budućih.

Stjepko Bokarica, rođen je 24. veljače 1956. u Dubrovniku. Inženjer je pomorskog prometa. Slikarstvom se bavi od rane mladosti. Upornim radom, stekao je punu slikarsku zrelost. Član je Dubrovačke likovne udruge ULIPUD. Do sada je izlagao na desetak skupnih izložbi u Dubrovniku i bio sudionik nekoliko likovnih kolonija. Ovo je njegova prva samostalna izložba. Živi i radi u Dubrovniku.’

Autor: Ana Bašić

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist