Natrag
21.2.2019 15:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kad je Miović pristupio Dubrovnik Regiji?

10.8.2012 @ 15:48 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Previranja u udruzi Dubrovnik Regija ne jenjavaju. Naime, nakon što se danas priopćenjem oglasio Mladen Miović, reagirajući na tvrdnje dijela članova Dubrovnik Regije kako je u istu izabran izvan određenog datuma, na mail nam je stigla i sporna pristupnica.

Ivana Žuvela Kalina, dosadašnja tajnica udruge, poslala je pristupnicu na kojoj je vidljiv datum pristupanja Miovića – 12. travanj. No, Miović tvrdi kako taj datum može biti ili 11. ili 14. travnja.

Naime, na sastanku na kojemu je nazočilo 20 članova Inicijativnog odbora Udruge u osnutku, održanom u Art radionici Lazareti 7. travnja 2011. godine, jednoglasno je usvojen prijedlog da tijekom osnivačke skupštine pravo da biraju i mogu biti birani imaju samo oni članovi Udruge koji su postali članovi Udruge u osnutku do 11. travnja 2012. godine.

Kako je navedeno u priopćenju od prije dva dana objavljenom na Facebook profili Dubrovnik regije, „Ivica Ban je tijekom osnivačke skupštine, održane 14. travnja 2012. godine, lažnom izjavom da je dr. Mladen Miović postao član Udruge prije navedenog datuma, izmanipulirao Veliko vijeće Udruge koje je dr. Mladena Miovića izabralo za jednog od 11 članova Malog vijeća.“

Miović pak tvrdi kako su ga članovi Inicijativnog odbora (gosp. Ivica Ban, i to na prijedlog baš gđe. Ivane Žuvela Kalina) željeli kandidirati za člana Malog vijeća, a u koje je od strane Skupštine i izabran tajnim glasovanjem.

– Tu pisanu pristupnicu sam poslije jedini put vidio u rukama bivše tajnice Udruge gđe. Ivane Žuvela Kalina na sad već povijesnoj sjednici Malog vijeća, na kojoj su dotadašnji Predsjednik i Tajnica izgubili povjerenje, ali sada sa prepravljanim datumom. Taj datum ne može nikako biti 12.04., kako sada tvrdi gđa. Ivana Žuvela Kalina, već ili prije 11.04. ili čak datum Skupštine: 14.04.2012. – napisao je u priopćenju Miović.
No, u pristupnici koju je proslijedila Ivana Žuvela Kalina piše upravo 12. travanj, koju nećemo u cijelosti objaviti zbog zaštite Miovićevih osobnih podataka.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana