Politika

Kad DORH zaključi slučaj žičare, može se potpisati ugovor s Excelsa nekretninama

Kad DORH zaključi slučaj žičare, može se potpisati ugovor s Excelsa nekretninama

Ugradnja lifta u zgradu pred Dvorom 1 trebala bi se konačno dogoditi ove zime. Rekao je to gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća, odgovarajući na pitanje vijećnice Katarine Doršner (HDZ). Nju je, naime zanimalo, jesu li konzervatori zaustavili taj projekt ili je nešto drugo u pitanju.

Lift je, spomenimo, potreban, kako bi se u zgradu u kojoj su smješteni Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, omogućio pristup osobama s invaliditetom.

-O liftu smo ovdje slušali barem 50 puta jer je bivši gradonačelnik govorio da konzervatori ne daju suglasnost i da su oni glavna prepreka. To nije bila istina jer ih nitko nikad nije pitao za suglasnost. Sve smo ishodovali i sad biramo vrijeme za započeti s radovima – rekao je Franković najavivši kako će se s projektom početi pred zimu.

Maro Kristić (Most) pitao je li ugovor o koncesiji za žičaru s Excelsa nekretninama potpisan i ako nije, zbog čega, budući da je Gradsko vijeće odluku donijelo prije dva mjeseca, a u međuvremenu je donesen novi zakon o žičarama.

-Gradsko vijeće je uskladilo sve elemente ugovora za njegovo potpisivanje. Nije postojao nijedan razlog da ga ne potpišemo, a i Excelsa želi to potpisati što prije moguće. Međutim, DORH se uključio u cijeli slučaj te mi je rečeno da ne smijem potpisati ugovor dok DORH ne razriješi zajedno s Excelsa nekretninama sporne stavke – rekao je Mato Franković, dodavši kako je postavljena i tužba prema Excelsa nekretnine za post razdoblja koja se ne mogu ugovoriti i ugovorom naplatiti.

-O svemu je izviješten gospodin Lukšić, ali i Anto Rusković kao odgovorna osoba. Svakodnevno sam u kontaktu sa zamjenicom Državnog odvjetništva te me je usmeno izvijestila da će do iduće srijede cijeli slučaj biti završen i da su pronađeni modeli. Bilo mi je najlakše ignorirati mišljenje DORH-a i potpisati ugovor, ali to nije dobro. Treba ići korak po korak, svjesni smo da ćemo naplatiti naknadu za ovu godinu, ali treba naplatiti i naknadu za prethodna razdoblja – rekao je gradonačelnik.

Centar za autizam i Sigurna kuća pitanja su vijećnice Dolores Lujić (Most). Gradonačelnik je istaknuo kako se na oba projekta radi. Odnosno razgovaralo se i s roditeljima i s udrugama, a kako je Centar za autizam u nadležnosti Županije, pokrenuli su se i razgovori sa Županom.

-Grad će naći lokaciju, a treba iznaći i sredstva putem EU fondova – rekao je gradonačelnik, dodavši kako se o izgradnji Sigurne kuće surađuje s Biskupijom. Osvrnuo se tom prigodom i na gradske stanove, ali i na sve one anonimne komentatore koji se skrivaju iza raznih nadimaka koji na društvenim mrežama prozivaju vijećnika Iva Lučića Minđuhu.

-Gospar Ivo Lučić je s punom pravom koristio gradski stan. On ga je napustio, pronašao je smještaj negdje drugo i tu smo uselili nedavno jednu obitelji. Svima koji nemaju hrabrosti nego se skrivaju iza raznik ‘nickova’ poručit ću: Sramite se jer progovarate o nečemu o čemu nemate pojma – rekao je Franković.

 

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović