Politika

Kad će se popraviti Pelješka cesta?

Mi smo za to da se ne smanjuju linije prema otocima.

Izgledalo je da ćemo u tome i uspjeti, no zadnje vijesti su drugačije. Doći će do smanjivanja i to je loše. Griješi se jer se štedi na otočanima. Nejasno je opsatje li linija Rijeka – Dubrovnik ili ne, poslali smo upit Ministarstvu turizma. Rade se predbilježbe za tu liniju kao i za liniju Barij – Dubrovnik. Nadam se da će ta linija Dubrovnik-Rijeka opstati i da se linije neće smanjivati – odgovorio je župan Nikola Dobroslavić na pitanje oko ukidanja trajektnih linija.

– Vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti u tome – naglasio je župan Dobroslavić.

– Što se tiče linija Trpanj – Ploče, ne znam kakvi su planovi države i Jadrolinije, kad smo se sastali s Ministarstvom prometa i infrastrukture dogovorili smo da je linija nužna za prijevoz robe biti linija Ploče – Trpanj, i da će se u cilju propulzivnosti obnoviti bitno Pelješka cesta, i nekoliko obilaznica u roku 3,4 godine.

Nažalost nije se počeo nijedan popravak Pelješke ceste, što nije dobro a što je bio dogovor s predstavnicima Minisarstva. Apeliram na Ministarstvo da održi svoju obvezu prema Pelješkoj cesti i da se utvrdi kapacitet linije Ploče – Trpanj i da se vidi hoće li trebati uvesti još linija – zaključio je župan.
 

Pročitajte još

ANTUN ČESKO ‘Izgradnjom tunela u Gružu dobit ćemo novi Stradun’

Andrea Falkoni Račić

VIDEO/HDZ-OVCI IZ DNŽ U CIBONI Plenković: Ovo pobjedničko ozračje pokazuje snagu HDZ-a

Dulist

NATAŠA GABRIČEVIĆ: Dubrovačka Republika imala je emisare u europskim prijestolnicama, zato moramo i mi

Maria Prkut