Natrag
20.2.2019 12:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kad će se popraviti Pelješka cesta?

14.12.2012 @ 13:07 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Mi smo za to da se ne smanjuju linije prema otocima.

Izgledalo je da ćemo u tome i uspjeti, no zadnje vijesti su drugačije. Doći će do smanjivanja i to je loše. Griješi se jer se štedi na otočanima. Nejasno je opsatje li linija Rijeka – Dubrovnik ili ne, poslali smo upit Ministarstvu turizma. Rade se predbilježbe za tu liniju kao i za liniju Barij – Dubrovnik. Nadam se da će ta linija Dubrovnik-Rijeka opstati i da se linije neće smanjivati – odgovorio je župan Nikola Dobroslavić na pitanje oko ukidanja trajektnih linija.

– Vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti u tome – naglasio je župan Dobroslavić.

– Što se tiče linija Trpanj – Ploče, ne znam kakvi su planovi države i Jadrolinije, kad smo se sastali s Ministarstvom prometa i infrastrukture dogovorili smo da je linija nužna za prijevoz robe biti linija Ploče – Trpanj, i da će se u cilju propulzivnosti obnoviti bitno Pelješka cesta, i nekoliko obilaznica u roku 3,4 godine.

Nažalost nije se počeo nijedan popravak Pelješke ceste, što nije dobro a što je bio dogovor s predstavnicima Minisarstva. Apeliram na Ministarstvo da održi svoju obvezu prema Pelješkoj cesti i da se utvrdi kapacitet linije Ploče – Trpanj i da se vidi hoće li trebati uvesti još linija – zaključio je župan.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana